Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-habos süti geo konyhájából

Túrós-habos süti geo konyhájából
Túrós-habos süti geo konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy rendkívül finom, mutatós és könnyen elkészíthető süti.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az étolajat, a lisztet, a sütőport és a kakaóport.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a kakaós masszába forgatjuk.
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük. Mielőtt kivennénk a sütőből, tűpróbával ellenőrizzük, hogy jó-e már. Ha tészta ragad a tűre, még visszatesszük.  
  4. Tiszta konyharuhára, vagy rácsra borítjuk a piskótát, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.  
  5. A pudingokat a kristálycukorral és a tejjel a csomagoláson leírtak szerit elkészítjük.
  6. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd villával beletörjük a túrót, végül összekeverjük a pudinggal.
  7. A habtejszínt kemény habbá verjük. 2/3 részét belekeverjük a krémbe, 1/3 részét félretesszük.
  8. A tepsit áttöröljük papírtörlővel, és visszarakjuk bele a piskótát.  
  9. A piskótára kenjük a krémet, a krémre pedig vékony rétegben lekvárt kenünk, majd a maradék Hulalát tortalapáttal, vagy evőkanállal szétterítjük a sütin.
  10. Tetejére ízlés szerint ét-vagy tejcsokit reszelünk.
  11. Min. 2-3 órát, de legjobb, ha egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Jó étvágyat! 
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 27x38 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 33 576
elküldve: 19
receptkönyvben: 531
elkészítve: 6/19
Facebookon megjelent: -

szakács

*geo*

Mióta szakács: 2012.03.07.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

túrós süti, habos túrós, túrós sütemény

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sun, 2013-10-27 19:08

Ez egy szuper süti! Mult héten csináltam, és a család ismét ezt kérte hétvégére. Most baracklekvár helyett ribizlilekvárt tettem bele, és ha lehet, még finomabb lett.

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sun, 2013-10-20 21:18

Kedves Geo! Nagyon finom sütit csináltam a recepted alapján, itt voltak az unokáim, és az egész pereputty, és alig maradt ebből a finomságból. Pedig a túrót még megtoldottam egy negyed kilóval. A krém teljesen stabil lett, és nem érződött rajta a zselatin, amit sokszor éreztem már más sütiknél. A piskótát teljesen klasszikusan csináltam 6 tojásból, nekem nem jön be ez a fordított munkafolyamat. Egyébként betartottam a leírásodat. Köszi a receptet Zsuzsa.

.geo.
*geo* / .geo. Sat, 2013-03-16 20:18

Csak most látom az utolsó 2 hozzászólást... örülök a sikereknek! ;)

Bagariga
Bagariga Sat, 2013-03-16 16:30

Ez lett az új kedvencünk. Tényleg könnyű elkészíteni és kiadós, rengeteg lesz belőle! :D Köszi a receptet!

őszmanó
őszmanó Sun, 2012-09-02 13:11

Tényleg elképesztően finom lett. Örülök, hogy rátaláltam a receptedre. (:

Enda
Enda Mon, 2012-06-18 14:23

Kedves Geo,

a süti valóban nagyon finom, sikerem volt vele:) Köszi, szép napot Neked

.geo.
*geo* / .geo. Tue, 2012-06-12 21:02

Kedves Sancho!

Természetesen tehén. A köznyelv a túrót az esetek többségében tehéntúróra érti. A juhtúró sós, az nem sütibe való :)

Enda
Enda Tue, 2012-06-12 11:38

Kedves geo,
bár a Nosalty nem küldte el a válaszodat, de szerencsére, ma újból megkerestelek:) Köszönöm a választ, így már értem. A hétvégén megcsinálom. Az eredményről beszámolok:)

.geo.
*geo* / .geo. Mon, 2012-06-11 18:16

Kedves Enda!
A zselatinból nem a normált teszem bele, hanem van olyan, aminek a csomagolására az van ráírva: instant zselatin. ezt nem kell melegíteni, csak belekevered a krémbe.
a pudingot a csomagoláson leírtak szerint kell elkészíteni, de az általam megadott anyagmennyiségekkel (6ek kristálycukor+fél l tej).
A krém bombabiztos és bombastabil lesz ;)
Sok sikert hozzá, nálunk most ez az aktuális süti, többen hitték már azt,hogy cukrászdából van ;)

Enda
Enda Mon, 2012-06-11 13:07

Szia,
és a krémnél mibe teszem a zselatint? mibe olvasztom fel? Kell várnom mig megdermed 1 kicsit? A főzős pudinghoz gyárilag 3-5 evőkanál cukor kell (izlés szerint) + fél liter tej.Azt írod készítsem el a csomagoláson leírtak alapján. Ez 6-10 evőkanál cukor és 1 l. tej.Vagy felejtsem el, mi van a zacskóra írva és a 2 zacskót 6 evős cukorrral és fél liter tejjel kell elkészíteni? Ezt a részét nem értem, nekem kicsit zavaros...:( Neki ugranék a sütinek, mert jónak mutatkozik, de így az arányok nem stimmelnek.. És van ez a krém annyira "stabil" h után még lekvárral is tudom kenegetni? Köszi a választ, szép napot Neked:)

941
tojás 6 db
porcukor 6 ek
napraforgó olaj 1 dl
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaníliás pudingpor 2 csomag
cukor 6 ek
porcukor 25 dkg
tej 0.5 l
margarin 25 dkg
tehéntúró 50 dkg
sárgabaracklekvár 3 ek
zselatin 20 g
növényi habtejszín 0.5 l