Nosalty Logó

Szűzérme gombás-borsós mártásban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pufieger
Szűzérme gombás-borsós mártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A lepcsánkához

Összesen 671 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A lepcsánkához

Összesen 2683 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A lepcsánkához

Összesen 125 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    960.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1316 micro
Összesen 671 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.3 g

Zsír

  • Összesen
    129 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    742 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3840.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    2347 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1422 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    759 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    763 mg
  • Retinol - A vitamin:
    672 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1035 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5265 micro
Összesen 2683 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 125 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

A lepcsánkához

Elkészítés

A húshoz

  1. A szűzérmét felszeleteljük és besózzuk, borsozzuk, meg esetleg egy kis magyaros fűszerrel is megszórjuk, majd egy kis liszttel is mindkét oldalát.
  2. A szószhoz lecsöpögtetjük a gombát (közben a borsót félig megfőzzük), felaprózzuk a hagymákat, amit a kevés vajon megdinsztelünk, majd hozzátesszük a gombát, kicsi vizet teszünk bele és a borsót is, aztán só, bors és kis szárítottpetrezselyem. Főzzük, amíg majdnem elfő róla a víz, majd beleöntjük a tejszínt, felrottyan, és kész.
  3. A krumplit meghámozzuk, és lereszeljük, kicsit sózzuk, majd egy másik tálba kifacsargatjuk, hozzátesszük a hozzávalókat, összekeverjük. Pár percet állni hagyjuk, majd pár csepp olajjal kikenünk egy teflon serpenyőt, és egy kanállal teszünk a masszából, amit szétnyomkodunk vékonyra a kanállal (nekem 3 db fér el egy sütésre a serpenyőben).
  4. Végül a húst is kisütjük ugyanebben a serpenyőben, csak még teszünk hozzá olajat vagy olívát vagy vajat (ízlés szerint).
  5. Ezután már tálalásra kész minden! Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5192
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

pufieger 3 recept

Sokáig keresgettem a szűzérme recepteket, míg megtaláltam a borsós szószt, de a lepcsánka külön került hozzá, abban nem így volt, de nem sima köretet szerettem volna mellé, ezért csináltam hozzá lepcsánkát, ami nagyon jól sikerült. Többször is elkészítettem már... Nagyon szeretjük.:)

Hozzászólások

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

A lepcsánkához

Címlapról ajánljuk

Ezeket a zöldségeket és virágokat ültessük áprilisban

Ahogy beköszönt a kellemes tavaszi időjárás, úgy szaporodnak meg kinti teendőink is. Ha szabadidőnk nagy részét az udvaron szeretnénk tölteni, amint beköszönt a meleg, akkor most álljunk neki a kerti munkálatoknak, hogy később gyönyörködhessünk bimbózó virágainkban és zöldellő növényeinkben. ezeket ültessük el áprilisban.

Mucsi Blanka

„Mindig arra buzdítom az embereket, hogy az ő esküvői tortájuk...

A rögtön felismerhető, különleges színekben pompázó, szabályos mértani formájú torták mellett egy ideje izgalmas desszertválogatások is készülnek az Egy csipet torta műhelyében. Bár a tavalyi év és a járványhelyzet nem kedvezett az esküvőknek és a rendezvényeknek, az ünnepi torták és a sütisdobozok iránt most minden eddiginél nagyobb az érdeklődés. Horváth Alexandra, a tortaműhely alapítója az őszi esküvők varázsáról, az inspiráció forrásairól és a sütés terápiás hatásáról is mesélt.

Chilembu Krisztina

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.