Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűzérme gombás-borsós mártásban

Szűzérme gombás-borsós mártásban
Szűzérme gombás-borsós mártásban
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokáig keresgettem a szűzérme recepteket, míg megtaláltam a borsós szószt, de a lepcsánka külön került hozzá, abban nem így volt, de nem sima köretet szerettem volna mellé, ezért csináltam hozzá lepcsánkát, ami nagyon jól sikerült. Többször is elkészítettem már... Nagyon szeretjük.:)

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A szószhoz

A lepcsánkához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szűzérmét felszeleteljük és besózzuk, borsozzuk, meg esetleg egy kis magyaros fűszerrel is megszórjuk, majd egy kis liszttel is mindkét oldalát.
  2. A szószhoz lecsöpögtetjük a gombát (közben a borsót félig megfőzzük), felaprózzuk a hagymákat, amit a kevés vajon megdinsztelünk, majd hozzátesszük a gombát, kicsi vizet teszünk bele és a borsót is, aztán só, bors és kis szárított petrezselyem. Főzzük, amíg majdnem elfő róla a víz, majd beleöntjük a tejszínt, felrottyan, és kész.
  3. A krumplit meghámozzuk, és lereszeljük, kicsit sózzuk, majd egy másik tálba kifacsargatjuk, hozzátesszük a hozzávalókat, összekeverjük. Pár percet állni hagyjuk, majd pár csepp olajjal kikenünk egy teflon serpenyőt, és egy kanállal teszünk a masszából, amit szétnyomkodunk vékonyra a kanállal (nekem 3 db fér el egy sütésre a serpenyőben). 
  4. Végül a húst is kisütjük ugyanebben a serpenyőben, csak még teszünk hozzá olajat vagy olívát vagy vajat (ízlés szerint).
  5. Ezután már tálalásra kész minden! Jó étvágyat!
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 321
elküldve: 4
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

pufieger

Mióta szakács: 2012.11.07.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szűzérme gombás-borsós mártásban lepcsánkával, gombás szűzpecsenye tócsnival, zöldségszószos sertésszűz krumplilángossal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

671
sertésszűz 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
magyaros fűszerkeverék 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
gomba 30 dkg
habtejszín 2 dl
zöldborsó 20 dkg
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 db
vaj 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 60 dkg
tojás 1 db
fokhagyma 2 gerezd
finomliszt 6 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl