Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárga juhtúrós nokedlival

Spárga juhtúrós nokedlival
Spárga juhtúrós nokedlival
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiderült számunkra, hogy a spárga és a juhtúró nagyon összeillik. A recept eredetileg tehéntúrót ír, de mi anyukámmal kísérleteztünk a hétvégén.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított spárgát sós vízben 15-20 percig főzzük. A spárga főzésekor a vízbe mindig tegyünk egy csapott evőkanál cukrot. A megfőtt spárgát szűrjük le és hagyjuk kihűlni. 3 cm-es darabokra vágjuk fel.
  2.  A túrót áttörjük, összegyúrjuk a vajjal, tojással, sóval és a liszt ¾ részével, félkemény tésztát készítünk. Amennyiben a túró miatt túl lágynak érezzük a tésztát, úgy a maradék lisztet is adjuk hozzá. Forró, sós vízben kifőzzük a tésztát úgy, hogy egy evőkanál segítségével beleszaggatjuk a forró vízbe, és kb. 3-4 percig főzzük (amíg a víz felszínére jön). A megfőtt nokedlit leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
  3. Egy lábasban a bort és a spárga főző levet összefőzzük, és a felére beforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, és 3-4 percig továbbforraljuk, sózzuk, és a citromfűvel ízesítjük. A spárgát beleforgatjuk, összeforraljuk, majd az egészet óvatosan összekeverjük a juhtúrós nokedlival. Tálaláskor pirított baconnal megszórjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 048
elküldve: 5
receptkönyvben: 311
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: köretek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

juhtúrós galuska spárgával, spárga juhtúrós galuskával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Meli717
Elaichi / Meli717 Sat, 2016-04-30 14:38

Én 5 deka lisztet és 5 deka búzadarát használtam a galuskákhoz, szépen össze is állt. Inkább keményebbnek éreztem, mintsem hogy kanállal lehessen szaggatni, ezért apró kis "gombóckákat" szaggattam a fövő vízbe. Nem főtt szét, szépen egészben maradtak és a spárgával meg a szósszal illetve a ropogós kis baconkockákkal finom volt nagyon. Köszönöm a receptet Beácska! :)
üdv,
Meli

maszala
maszala Sat, 2016-04-16 10:54

Ne4kem végül is a kemény tésztából egy szétfőtt valami lett, nem állt össze a kész nokedli, pedig az adott mennyiségnél többet tettem bele a lisztből.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2008-06-02 16:47

Érdekes ötlet, gondolom savanykás összahatású?!

Beacska
Beácska / Beacska Tue, 2008-06-03 06:29

Csak egy kicsit, én frissnek mondanám a citromfű miatt. Az tény, hogy a juhtúró elég domináns.

836
fehér spárga 250 g
zöldspárga 250 g
juhtúró 150 g
tehéntúró 100 g
finomliszt 150 g
vaj 20 g
tojás 1 db
fehérbor 1.25 dl
zöldség alaplé 2.5 dl
habtejszín 5 dl
citromfű 1 csokor
bacon 5 szelet
0 ízlés szerint