r
Nosalty Logó

Csipetke köret

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Marcsisef
Csipetke köret
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 532 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2131 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 532 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1853.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    923 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    382.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1206 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1064 micro
Összesen 2131 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Számítsunk személyenként 1 db tojást. Annyi liszt kell a csipetke tésztájához, amennyit ez a tojásmennyiség felvesz (kb.10-12 dkg liszt/tojás), ez természetesen függ a tojás nagyságától!
  2. A tojást a sóval és a a liszttel elkeverjük, majd összegyúrjuk, hogy meglehetősen kemény tésztát kapjunk.
  3. Ha a tészta kész, lisztezett gyúródeszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és hogy könnyebben dolgozhassuk vele kb. tenyérnyi darabokra vágjuk.
  4. Ezekből a darabokból a hüvelyk és a mutató ujjunkat többször lisztbe mártva körömnyi darabokat csipkedünk.
  5. A lecsipkedett tésztát néha megszórjuk kevés liszttel, és átforgatjuk, hogy ne ragadjon össze!
  6. Kifőzés: bőséges, lobogva forró vízbe 1 mokkáskanálnyi zsírt dobunk (ne olajat), beleszórjuk a csipetkét. Többször kevergetve várjuk, hogy a csipetkék feljöjjenek a víz felszínére.
  7. Leszűrjük, leöblítjük, tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 1111 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 22060
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 10.

Ajánló

Nem baj, ha a csipetkénk akkorra lesz kész, mire a pörköltünk vagy amihez készítettük. Jó étvágyat kívánok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Ez a rusztikus tészta sok helyen ünnepi köretnek számít. Nincs vele több munka, mint a galuskával, mégis más az ízhatás. Minden olyan ételhez javaslom, amihez galuskát kínálnánk. Kifőzés nélkül, megszárítva, szellős, száraz helyen sokáig eltartható, és levesbetétnek sem utolsó!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...