Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borscs leves

Borscs leves
Borscs leves
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tv-ben láttam egy műsort ahol, éppen az oroszok voltak terítéken. És megláttam a Borscs levest. Már nagyon régóta ki akartam próbálni, de a végső lökést a főzős műsor indította el. Minimálisan változtattam egy-két dolgon az elkészítés során, de egy biztos, a végeredmény magáért beszél.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ebédhez ajánlom

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy lábosban hideg vizet teszünk fel főni, sót, borsot, egész borsot és babérlevelet teszünk bele. A kockára vágott húst beletesszük, és főni hagyjuk, közepes lángon. Nem töltjük teljesen csurig vízzel.
  2. A további hozzávalók előkészítése. A hagymát finomra vágjuk. A krumplit felkockázzuk, a céklát is felkockázzuk. A répát batonra vágjuk. A káposztát felszeleteljük.
  3. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, majd a hagymát üvegesre pirítjuk rajta. Hozzáadjuk a sárgarépát és a céklát. Megfuttatjuk kicsit az olajon. Majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a cukrot. Összeforgatjuk, felöntöm a lábasból egy kis folyadékkal. Lefedjük a serpenyőt, és párolódni hagyjuk.
  4. Ha a serpenyőben forr a lé, akkor biztosan jó. Beleöntjük a lábasba. Majd a lábasba tesszük még a krumplit és a káposztát is. Még egyszer összeforraljuk az egészet. Ha kell, ízesítünk.
  5. Végül lisztes habarást készítünk a levesbe, ezzel sűrítve. Tálaláshoz finom kiegészítő íz a tejföl, a tetejére.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 3 760
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Grinderbar

Mióta szakács: 2018.05.22.
3 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd
konyha: orosz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

borscs leves, orosz céklaleves, céklaleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

688
napraforgó olaj 0.5 dl
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 3 közepes db
újkrumpli 500 g
káposzta 1 közepes db
cékla 2 közepes db
sűrített paradicsom 10 ek
sertéshús 500 g
tejföl 2 dl
3 csipet
bors 2 csipet
bors 8 szem
babérlevél 8 db
finomliszt 2 evőkanál
cukor 2 teáskanál
víz 1.2 l