r
Nosalty Logó

Borscs leves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Góth Gergő
Borscs leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 689 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2755 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 57 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1263.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    949 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    557 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1967 micro
  • β-karotin
    4941 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 689 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.5 g

Zsír

  • Összesen
    126.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5052.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1006 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    573 mg
  • Foszfor
    2170 mg
  • Nátrium
    1093 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    3796.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2230 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    590 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    973 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1038 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    7869 micro
  • β-karotin
    19764 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    46025 micro
  • Lut-zea
    959 micro
Összesen 2755 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    925 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 57 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy lábosban hideg vizet teszünk fel főni, sót, borsot, egész borsot és babérlevelet teszünk bele. A kockára vágott húst beletesszük, és főni hagyjuk, közepes lángon. Nem töltjük teljesen csurig vízzel.
  2. A további hozzávalók előkészítése. A hagymát finomra vágjuk. A krumplit felkockázzuk, a céklát is felkockázzuk. A répát batonra vágjuk. A káposztát felszeleteljük.
  3. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, majd a hagymát üvegesre pirítjuk rajta. Hozzáadjuk a sárgarépát és a céklát. Megfuttatjuk kicsit az olajon. Majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a cukrot. Összeforgatjuk, felöntöm a lábasból egy kis folyadékkal. Lefedjük a serpenyőt, és párolódni hagyjuk.
  4. Ha a serpenyőben forr a lé, akkor biztosan jó. Beleöntjük a lábasba. Majd a lábasba tesszük még a krumplit és a káposztát is. Még egyszer összeforraljuk az egészet. Ha kell, ízesítünk.
  5. Végül lisztes habarást készítünk a levesbe, ezzel sűrítve. Tálaláshoz finom kiegészítő íz a tejföl, a tetejére.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 25536
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 12.

Ajánló

Ebédhez ajánlom

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borscs leves
Góth Gergő 8 recept

A tv-ben láttam egy műsort ahol, éppen az oroszok voltak terítéken. És megláttam a Borscs levest. Már nagyon régóta ki akartam próbálni, de a végső lökést a főzős műsor indította el. Minimálisan változtattam egy-két dolgon az elkészítés során, de egy biztos, a végeredmény magáért beszél.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek