Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Litván céklakrémleves Amy módra

Litván céklakrémleves Amy módra
Litván céklakrémleves Amy módra
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a leves leginkább nyári napokon hoz egy kis enyhülést testünknek, de ettől még bármikor ehetjük, így tettem én is most. Igaz nem jéghidegen, hanem langyosan tálaltam. Az íze fantasztikusan friss és krémes.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklákat meghámozzuk, vigyázzunk, mert mindenünk rózsaszín lesz, ha nem figyelünk. Megmossuk és felkockázzuk. Minél kisebbekre vágjuk, annál kevesebb ideig kell majd főzni.
  2. Az ételízesítővel, borssal és annyi vízzel, ami ellepi, feltesszük főni fedő alatt. Közben kóstoljunk, hogy elég sósnak érezzük-e a céklát vagy sem, mert akkor még kell bele tenni.
  3. Amikor megfőtt, félretesszük, és hagyjuk kihűlni. Ha már langyos, egy mixerbe átszedjük lé nélkül a céklákat, hozzáöntjük a joghurtot, és turmixolunk, ha nagyon sűrű lett, a főzőléből öntünk hozzá, mindig csak keveset, keverünk, és megnézzük az állagát.
  4. A főtt tojásokat héjmentesen a szeletelőbe tesszük. Egyszer egyik irányból, aztán másik irányból nyomjuk rá. Így kis kockákra vágtuk őket. A hagymát és a kaprot is kis darabokra vágjuk.
  5. Tálalás: Szedünk a céklakrémből langyosan vagy hidegen (időjárástól függően), közepére a kockázott tojást tesszük. A hagymából csak egy csipetnyit szórunk. A kaporral megkoronázzuk. Jó étvágyat kívánok!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 108
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Amy Moonrose

Mióta szakács: 2013.04.05.
73 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

céklaleves, piros leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

209
cékla 3 közepes db
görög joghurt 375 g
kapor 1 csokor
ételízesítő 1 teáskanál
főtt tojás 6 db
bors 1 késhegynyi
vöröshagyma 1 kis db
víz 5 dl