Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Boros pecsenye

Boros pecsenye
Boros pecsenye
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elsősorban farsangi étel, de bármikor elkészíthető. Úgy turbóztam fel, hogy a sok-sok finom fehérbor mellé egy nagy fej vöröshagymát negyedeltem a vasból készült edénybe, aztán összeturmixoltam a pecsenyelével, így krémesen lágy lett a szaftja.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Vasárnapi, családi ebédre, nagy baráti összejövetelekre és természetesen farsangi fogásként is tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

A töltelék előkészítése

  1. Két zsemlét egy tálban vízbe áztatunk, lehet egy kis bort is hozzáadni, de nem érdemes pazarolni, a szaft majd jól átjárja az ételt. Ha jól megszívta magát, erőteljesen kifacsarjuk.
  2. A zöldségeket megpucoljuk, mossuk, a hagymát apró kockára, a répákat és a zellert egyforma kockákra, a gombát pedig egy cseppen nagyobb darabokra vágjuk. A petrezselymet aprítjuk.
  3. Egy nagy mély edényben - én egy sütőbe is tehető vasedényt használtam - először a hagymát egy kanál sertészsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott zöldségeket, sózzuk, fehér és fekete borsozzuk, és rövid pirítás után egy deci bort aláöntve megpároljuk az egészet.
  4. A gombát külön serpenyőben kevés zsíron, sóval, borssal megpirítjuk, így jobb lesz az íze. Ha valaki nem szeretne külön edényt használni, a párolás után ugyanabban az edényben is megpiríthatja, amiben a zöldségek készültek, vagy hozzászórhatja a gombát a többi zöldséghez.

A töltelék összeállítása

  1. Kinyomkodott zsemlékhez keverünk egy egész tojást, az aprított petrezselymet és a párolt-pirított zöldségeket. Fűszerezzük sóval, borsokkal ízlés szerint. Jól összekeverjük, hogy mindenhová jusson minden finomságból.

A hús előkészítése és párolása

  1. Miközben párolódnak a zöldségek, vékonyra klopfoljuk a hússzeleteket, majd sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat.
  2. Minden szeletbe egy jó nagy maroknyi tölteléket csavarunk. A hús két szélét fogpiszkálóval megtűzzük, hogy a töltelék biztosan bent maradjon.
  3. A tekercseket egy serpenyőben - én a gombapirításra használt serpenyőt alkalmaztam - egy kanál sertészsíron körbepirítjuk, majd mehetnek a mély vasedénybe.
  4. A hústekercsek mellé-közé egy nagy, negyedelt hagymát tuszkolunk, felöntjük az egészet fehérborral, ez kb. 2-3 dl, és lefedve puhulásig pároljuk. Ezt tehetjük tűz felett és sütőbe téve is.

Tálalás

  1. Az elkészült hústekercseket kivesszük az edényből. A pecsenyelevet összeturmixoljuk a hagymával, hogy szép krémes legyen. Aztán visszatehetjük a szaftba a fogpiszkálóktól megszabadított húsokat.
  2. Egy tányérra egy félbevágott, kiforgatott hústekercset teszünk, amit vastagon megöntözünk pecsenyelével. Rizzsel, bulgurral és salátával kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 468
elküldve: 1
receptkönyvben: 154
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
286 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sertéshústekercs, húsrolád boros pecsenyelében

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

497
sertéscomb 90 dkg
zsemle 2 db
vöröshagyma 2 nagy db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 1 kis db
csiperkegomba 25 dkg
fehérbor 4 dl
tojás 1 db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
sertészsír 2 ek