Boros pecsenye
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
A töltelék előkészítése
-
150g sertéscomb273 kcal
-
18g zsemle49 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
27g zeller10 kcal
-
42g csiperkegomba9 kcal
-
67g fehérbor55 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
5g sertészsír45 kcal
A töltelék összeállítása
A hús előkészítése és párolása
Tálalás
Összesen
497
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
A töltelék előkészítése
-
900g sertéscomb1638 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
400g fehérbor328 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
A töltelék összeállítása
A hús előkészítése és párolása
Tálalás
Összesen
2967
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
A töltelék előkészítése
-
35.5g sertéscomb65 kcal
-
4.3g zsemle12 kcal
-
13.4g vöröshagyma5 kcal
-
6.3g sárgarépa2 kcal
-
3.5g fehérrépa2 kcal
-
6.3g zeller2 kcal
-
9.9g csiperkegomba2 kcal
-
15.8g fehérbor13 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
-
1.8g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
1.2g sertészsír11 kcal
A töltelék összeállítása
A hús előkészítése és párolása
Tálalás
Összesen
118
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.8 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 959.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 468 mg
-
Nátrium 267 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 314.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 250 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 139 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 825 micro
-
β-karotin 2346 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 532 micro
Összesen
497
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 214.6 g
Zsír
-
Összesen 139.6 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 776 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5756.8 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 255 mg
-
Kálcium 635 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 407 mg
-
Foszfor 2811 mg
-
Nátrium 1605 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.1 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1889 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1501 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 120 mg
-
D vitamin: 249 micro
-
K vitamin: 836 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 68 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 349 micro
-
Kolin: 912 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 14075 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3194 micro
Összesen
2967
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 195 micro
-
β-karotin 555 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
118
kcal
Hozzávalók
A töltelék előkészítése
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
25 dkg csiperkegomba
-
4 dl fehérbor
-
1 db tojás
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
A töltelék összeállítása
A hús előkészítése és párolása
Tálalás
Elkészítés
A töltelék előkészítése
- Két zsemlét egy tálban vízbe áztatunk, lehet egy kis bort is hozzáadni, de nem érdemes pazarolni, a szaft majd jól átjárja az ételt. Ha jól megszívta magát, erőteljesen kifacsarjuk.
- A zöldségeket megpucoljuk, mossuk, a hagymát apró kockára, a répákat és a zellert egyforma kockákra, a gombát pedig egy cseppen nagyobb darabokra vágjuk. A petrezselymet aprítjuk.
- Egy nagy mély edényben - én egy sütőbe is tehető vasedényt használtam - először a hagymát egy kanál sertészsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott zöldségeket, sózzuk, fehér és fekete borsozzuk, és rövid pirítás után egy deci bort aláöntve megpároljuk az egészet.
- A gombát külön serpenyőben kevés zsíron, sóval, borssal megpirítjuk, így jobb lesz az íze. Ha valaki nem szeretne külön edényt használni, a párolás után ugyanabban az edényben is megpiríthatja, amiben a zöldségek készültek, vagy hozzászórhatja a gombát a többi zöldséghez.
A töltelék összeállítása
- Kinyomkodott zsemlékhez keverünk egy egész tojást, az aprított petrezselymet és a párolt-pirított zöldségeket. Fűszerezzük sóval, borsokkal ízlés szerint. Jól összekeverjük, hogy mindenhová jusson minden finomságból.
A hús előkészítése és párolása
- Miközben párolódnak a zöldségek, vékonyra klopfoljuk a hússzeleteket, majd sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat.
- Minden szeletbe egy jó nagy maroknyi tölteléket csavarunk. A hús két szélét fogpiszkálóval megtűzzük, hogy a töltelék biztosan bent maradjon.
- A tekercseket egy serpenyőben - én a gombapirításra használt serpenyőt alkalmaztam - egy kanál sertészsíron körbepirítjuk, majd mehetnek a mély vasedénybe.
- A hústekercsek mellé-közé egy nagy, negyedelt hagymát tuszkolunk, felöntjük az egészet fehérborral, ez kb. 2-3 dl, és lefedve puhulásig pároljuk. Ezt tehetjük tűz felett és sütőbe téve is.
Tálalás
- Az elkészült hústekercseket kivesszük az edényből. A pecsenyelevet összeturmixoljuk a hagymával, hogy szép krémes legyen. Aztán visszatehetjük a szaftba a fogpiszkálóktól megszabadított húsokat.
- Egy tányérra egy félbevágott, kiforgatott hústekercset teszünk, amit vastagon megöntözünk pecsenyelével. Rizzsel, bulgurral és salátával kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 389
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 36
- Össznézettség: 30114
- Feltöltés dátuma: 2019. február 21.
Ajánló
Vasárnapi, családi ebédre, nagy baráti összejövetelekre és természetesen farsangi fogásként is tálalhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
574 recept
Elsősorban farsangi étel, de bármikor elkészíthető. Úgy turbóztam fel, hogy a sok-sok finom fehérbor mellé egy nagy fej vöröshagymát negyedeltem a vasból készült edénybe, aztán összeturmixoltam a pecsenyelével, így krémesen lágy lett a szaftja.