r
Nosalty Logó

Boros pecsenye

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gréti
Boros pecsenye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelék előkészítése

A töltelék összeállítása

A hús előkészítése és párolása

Tálalás

Összesen 497 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelék előkészítése

A töltelék összeállítása

A hús előkészítése és párolása

Tálalás

Összesen 2967 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelék előkészítése

A töltelék összeállítása

A hús előkészítése és párolása

Tálalás

Összesen 118 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    959.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2346 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 497 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    214.6 g

Zsír

  • Összesen
    139.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5756.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    2811 mg
  • Nátrium
    1605 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1889 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1501 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    249 micro
  • K vitamin:
    836 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    912 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14075 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3194 micro
Összesen 2967 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    195 micro
  • β-karotin
    555 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

A töltelék előkészítése

A töltelék összeállítása

A hús előkészítése és párolása

Tálalás

Elkészítés

A töltelék előkészítése

  1. Két zsemlét egy tálban vízbe áztatunk, lehet egy kis bort is hozzáadni, de nem érdemes pazarolni, a szaft majd jól átjárja az ételt. Ha jól megszívta magát, erőteljesen kifacsarjuk.
  2. A zöldségeket megpucoljuk, mossuk, a hagymát apró kockára, a répákat és a zellert egyforma kockákra, a gombát pedig egy cseppen nagyobb darabokra vágjuk. A petrezselymet aprítjuk.
  3. Egy nagy mély edényben - én egy sütőbe is tehető vasedényt használtam - először a hagymát egy kanál sertészsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott zöldségeket, sózzuk, fehér és fekete borsozzuk, és rövid pirítás után egy deci bort aláöntve megpároljuk az egészet.
  4. A gombát külön serpenyőben kevés zsíron, sóval, borssal megpirítjuk, így jobb lesz az íze. Ha valaki nem szeretne külön edényt használni, a párolás után ugyanabban az edényben is megpiríthatja, amiben a zöldségek készültek, vagy hozzászórhatja a gombát a többi zöldséghez.

A töltelék összeállítása

  1. Kinyomkodott zsemlékhez keverünk egy egész tojást, az aprított petrezselymet és a párolt-pirított zöldségeket. Fűszerezzük sóval, borsokkal ízlés szerint. Jól összekeverjük, hogy mindenhová jusson minden finomságból.

A hús előkészítése és párolása

  1. Miközben párolódnak a zöldségek, vékonyra klopfoljuk a hússzeleteket, majd sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat.
  2. Minden szeletbe egy jó nagy maroknyi tölteléket csavarunk. A hús két szélét fogpiszkálóval megtűzzük, hogy a töltelék biztosan bent maradjon.
  3. A tekercseket egy serpenyőben - én a gombapirításra használt serpenyőt alkalmaztam - egy kanál sertészsíron körbepirítjuk, majd mehetnek a mély vasedénybe.
  4. A hústekercsek mellé-közé egy nagy, negyedelt hagymát tuszkolunk, felöntjük az egészet fehérborral, ez kb. 2-3 dl, és lefedve puhulásig pároljuk. Ezt tehetjük tűz felett és sütőbe téve is.

Tálalás

  1. Az elkészült hústekercseket kivesszük az edényből. A pecsenyelevet összeturmixoljuk a hagymával, hogy szép krémes legyen. Aztán visszatehetjük a szaftba a fogpiszkálóktól megszabadított húsokat.
  2. Egy tányérra egy félbevágott, kiforgatott hústekercset teszünk, amit vastagon megöntözünk pecsenyelével. Rizzsel, bulgurral és salátával kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 389
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 30114
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 21.

Ajánló

Vasárnapi, családi ebédre, nagy baráti összejövetelekre és természetesen farsangi fogásként is tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elsősorban farsangi étel, de bármikor elkészíthető. Úgy turbóztam fel, hogy a sok-sok finom fehérbor mellé egy nagy fej vöröshagymát negyedeltem a vasból készült edénybe, aztán összeturmixoltam a pecsenyelével, így krémesen lágy lett a szaftja.

Hozzávalók

A töltelék előkészítése

A töltelék összeállítása

A hús előkészítése és párolása

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek