r
Nosalty Logó

Mézes-boros sült nyúl egy napos pácban

NS
Mézes-boros sült nyúl egy napos pácban
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Páclé

Nyuszi előkészítése

  • 1.2 kg nyúlhús (én egész nyusziból készítettem)

Sütés

688
Kalória
61g
Fehérje
22.3g
Szénhidrát
35g
Zsír
312.4g
Víz
178.1g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
18.3g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Páclé

Nyuszi előkészítése

Sütés

Összesen 688 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Páclé

Nyuszi előkészítése

Sütés

Összesen 2746 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Páclé

Nyuszi előkészítése

Sütés

Összesen 154 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    312.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 688 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    244.2 g

Zsír

  • Összesen
    140.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    713 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4045.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    291 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    2683 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.4 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    1249.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    86 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 2746 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

Páclé

  1. Az összetevőket jól elkeverjük, a só és bors mennyiségének eltalálása érdekében érdemes megkóstolni.

Nyuszi előkészítése

  1. A nyuszit alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük.
  2. Szépen feldaraboljuk, mert így jobban átjárja a pác, mint egészben. A combokat levágjuk, és a törzsrészt is két nagyobb részre és 2 kisebbre (végek) osztjuk. (A belsőségekből és a két kisebb törzs részből finom levest főztem, szokásos húsleves módon.)
  3. A nyuszi részeit bedörzsöljük a páclébe, és dobozba tesszük, majd leöntjük a maradék páclével, végül lefedjük, és hűtőben tároljuk.
  4. Fél nap után érdemes megforgatni a húsokat, hogy a doboz tetején lévő részek is megfelelően álljanak a páclében.

Sütés

  1. Jénai vagy egyéb hasonló formájú, akár cseréptálat kizsírozunk, majd belehelyezzük a bepácolt husikat úgy, hogy negyedre vágott hagymákat teszünk közé. A páclét nem öntjük rá, hanem félretesszük.
  2. Előmelegített sütőben 180 fokon, lefedve elkezdjük sütni a húst.
  3. 40 perc sülés után levesszük a fedőt/fóliát, majd meglocsolgatjuk pár kanál páclével a husit.
  4. Ezt félóránkét megismételjük, amíg a hús el nem készül. Nekem 3 óra sütési idő volt szükséges.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 180 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x10

Vásároltam egy egész, előkészített házi nyuszit, és elgondolkodtam, mi is legyen belőle. Pörkölthöz nem volt kedvem, de a sült nyuszihoz csak olyan pácokat találtam, amire 2-4 nap pácolási időt írtak. Elgondolkodtam, milyen páccal lehetne már akár 1 nap pácolódás után is tökéletes a husi. Jelentem, megtaláltam. :) Bár elképzelhetőnek tartom, hogy az ízélményt a 2 napi pácolás tovább növeli. Ám akinek nincs több ideje, nyugodtan kipróbálhatja ezt a pácot, mert mindenki megelégedésére szolgált a végeredmény.

További receptek

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...