Töltött nyúlcomb
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
250g nyúlcomb340 kcal
-
20g főzőtejszín26 kcal
-
35g metélőhagyma11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
35 kcal
-
50g szárnyas alaplé4 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
516
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
500g nyúlcomb680 kcal
-
40g főzőtejszín52 kcal
-
70g metélőhagyma21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
71 kcal
-
100g szárnyas alaplé7 kcal
-
28g vaj201 kcal
Összesen
1032
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
67g nyúlcomb91 kcal
-
5.4g főzőtejszín7 kcal
-
9.4g metélőhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1.1g napraforgó olaj9 kcal
-
13.4g szárnyas alaplé1 kcal
-
3.8g vaj27 kcal
Összesen
138
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52 g
Zsír
-
Összesen 31.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1076.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 575 mg
-
Nátrium 277 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 232.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 941 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
516
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104 g
Zsír
-
Összesen 63.6 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 359 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2152.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 1150 mg
-
Nátrium 555 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 464.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 383 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 36 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 152 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 226 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1881 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 226 micro
Összesen
1032
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 252 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
138
kcal
Hozzávalók
-
500 g nyúlcomb
-
2 ek főzőtejszín
-
10 szál metélőhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
-
100 ml szárnyas alaplé
-
2 ek vaj
Elkészítés
- A combokat éles kés segítségével kicsontozzuk. A kicsontozott combokról a cafatokat körben levágjuk, hogy szép formát kapjuk.
- A levágott húsdarabokat aprítógépbe tesszük, megszórjuk sóval, borssal és fűszerpaprikával, majd apróra daráljuk.
- Adunk hozzá 2-3 ek tejszínt, és krémesre dolgozzuk. Hozzákeverjük a gyűrűkre vágott metélőhagymát. Sóval, borssal ízesítjük.
- A combokat sóval, borssal fűszerezzük, mindegyik combra a csont helyére teszünk egy-egy kanál tölteléket, konyhacérnával összekötözzük.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A húst körben megpirítjuk a forró olajban, hozzáöntünk egy kevés levest, lefedjük, és lassú tűzön kb. 45 percig pároljuk, amíg megpuhul. Ha szükséges, öntünk hozzá kevés levest.
- Mikor a hús megpuhult, vegyük ki a pecsenyeléből, és tartsuk melegen. A pecsenyelevet öntsük fel a maradék levessel, szűrjük át, tegyük vissza a serpenyőbe, és főzzük fel, keverjünk hozzá 2-3 ek hideg vajat.
- A szószt tálaljuk a húshoz.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2633
- Feltöltés dátuma: 2015. április 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A kicsontozott combokat pácolhatjuk 1 napot egy írós, fűszeres pácban. Felhasználás előtt vegyük ki a pácból, hideg vízzel öblítsük le, és töröljük szárazra. A töltelékhez keverhetünk kevés, forró vízben áztatott, majd apróra vágott, szárított vargányát is.