Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött nyúlcomb

Töltött nyúlcomb
Töltött nyúlcomb
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kicsontozott combokat pácolhatjuk 1 napot egy írós, fűszeres pácban. Felhasználás előtt vegyük ki a pácból, hideg vízzel öblítsük le, és töröljük szárazra. A töltelékhez keverhetünk kevés, forró vízben áztatott, majd apróra vágott, szárított vargányát is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat éles kés segítségével kicsontozzuk. A kicsontozott combokról a cafatokat körben levágjuk, hogy szép formát kapjuk.
  2. A levágott húsdarabokat aprítógépbe tesszük, megszórjuk sóval, borssal és fűszerpaprikával, majd apróra daráljuk.
  3. Adunk hozzá 2-3 ek tejszínt, és krémesre dolgozzuk. Hozzákeverjük a gyűrűkre vágott metélőhagymát. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A combokat sóval, borssal fűszerezzük, mindegyik combra a csont helyére teszünk egy-egy kanál tölteléket, konyhacérnával összekötözzük.
  5. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A húst körben megpirítjuk a forró olajban, hozzáöntünk egy kevés levest, lefedjük, és lassú tűzön kb. 45 percig pároljuk, amíg megpuhul. Ha szükséges, öntünk hozzá kevés levest.
  6. Mikor a hús megpuhult, vegyük ki a pecsenyeléből, és tartsuk melegen. A pecsenyelevet öntsük fel a maradék levessel, szűrjük át, tegyük vissza a serpenyőbe, és főzzük fel, keverjünk hozzá 2-3 ek hideg vajat.
  7. A szószt tálaljuk a húshoz.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 068
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1943 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

nyúlcomb töltve, töltött nyúlpecsenye, tejszínes-póréhagymás töltött nyúlpecsenye

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

505
nyúlcomb 500 g
főzőtejszín 2 ek
metélőhagyma 10 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
szárnyas alaplé 100 ml
vaj 2 ek