r
Nosalty Logó

Borjúnyelv medvehagymamártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
VADATSHALAT
Borjúnyelv medvehagymamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 638 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2556 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1912.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    1343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 638 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.3 g

Zsír

  • Összesen
    172.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7649.6 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1487 mg
  • Nátrium
    5373 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    894.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    32 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 2556 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borjúnyelvet feltesszük főni sós forró vízbe, egy kis idő után eltávolítjuk a külső héját. Hagyjuk kihűlni, majd alaposan besózzuk, 2 napig hűtőbe tesszük.
  2. A harmadik napon elkészítjük a páclevet, ez ízlés szerint történik. Ahogy én csinálom, van benne vöröshagyma, fokhagyma, babérlevél, szemes bors, koriandermag, mustármag és természetesen só, ha kell még bele. Ezekkel a fűszerekkel együtt főzzük készre a nyelvet.
  3. Mártást készítünk, fél vöröshagymát apróra vágunk, vajon dinszteljük, beletesszük a medvehagymát, összefonnyasztjuk, következik egy kevés liszt, berántjuk, felengedjük főzőtejszínnel, ízesítjük: színes bors, só kevés citrom.
  4. Ha kész, tálaljuk, én szoktam egy kevés tormát is tenni mellé, így még pikánsabb. Jó étvágyat, érdemes megkóstolni annak is, aki eddig még nem evett ilyet.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1397
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VADATSHALAT 4 recept

Nem hétköznapi étel, ezért ritkábban is készítem el. Aki szereti, annak különleges ez a pácolt ízvilág. Most sikerült borjúnyelvhez hozzájutni, ami még ha kap egy kis füstölést, akkor "ott van".

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...