Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borjúborda Gundel módra

Borjúborda Gundel módra
Borjúborda Gundel módra
105 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy réges régi receptfüzetből kitépett lapocska rejtőzött a szakácskönyveim között. És ha már így a kezembe került, elkészítettem. A receptet Járay Mari írta le, köszönet érte. Nagyon-nagyon finom, különleges étel.

hozzávalók / 5 adag

A borjúbordához

A mártáshoz

A pommes duchesse-hez

A tetejére

A bundázáshoz és a sütéshez

ajánlat

Elkészíthető sertéskarajból, fogasból és tonhalból is. A halak esetében a sonka kimarad a receptből.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, majd szokás szerint bepanírozzuk. Forró olajban vagy zsírban kisütjük.
  2. A spenótot sós vízben kissé megfőzzük, amibe 1 késhegynyi szódabikarbónát teszünk. Hideg vízben leöblitjük, majd leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. A gombát felszeleteljük, a vajon lepirítjuk.
  4. A mártáshoz a vajon megfuttatjuk a lisztet, majd felöntjük a felforrósított tejjel (én mindig hideg tejjel szoktam, csak akkor apránként öntöm hozzá a tejet), habverővel kevergetjük, mérsékelt tűzön besűrítjük, a tűzről lehúzva hozzáadjuk a tojások sárgáját és a reszelt sajtot, majd a finomra vágott sonkát. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük.
  5. A tojásos krumplipüréhez a hámozott, darabolt krumplit sós vízben kifőzzük, még melegen áttörjük, majd ha kihűlt a vajjal, a tojássárgákkal, szerecsendióval és a sóval összegyúrjuk.
  6. A spenótot vajjal kikent tűzálló tál aljára elrendezzük, ráhelyezzük a rántott húsokat, megszórjuk a pirított gombával, majd a mártással nyakon öntjük. Megszórjuk reszelt sajttal, kevés zsemlemorzsával és az olvasztott vajjal meglocsoljuk.
  7. Csillagcsöves nyomózsákba téve a krumplipürét körberakjuk a tetején. 200 fokos előmelegített sütőben megpirítjuk. Kb 25 perc.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 137
elküldve: 4
receptkönyvben: 87
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenótos-gombás rántott hús, rántott szelet spenóttal és tojásos krumplipürével, spenótos rántott borjúszelet krumplipürével sütve

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-09-28 10:24

Ismét egy király recept tőled. Jó, hogy a kezedbe akadt az a recept. Gyönyörűen elkészített fogás, és biztosan nagyon finom. Elmentettem, köszönöm szépen. Szép hétvégét! Üdv: Évi néni

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Fri, 2012-09-28 23:12

Kedves Évi Néni!Köszönöm a dicsérö szavak.Igen,már csak azért is jó,hogy a kezembe akadt a kitépett recept,mert igy legalább elkészitettem,feltöltöttem és ezáltal ki is dobhattam azt a kitépett lapocskát,hisz itt már megtalálom,ha ismét elszeretném késziteni:)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-09-28 08:46

Kedves Mercedes!

Ez annyira látványos, guszta, finomságok vannak benne, elmentettem , köszönöm.:-O
Szép napot kívánok!

Éva-Anyóca

witch
witch / witch Thu, 2012-09-27 13:01

Kedves Mercedes!
Ez egy olyan recept, ha rossz fat teszek a tuzre, a
paromat ezzel biztosan ki tudom engesztelni.
Koszi, hogy feltoltotted, fantasztikusnak hangzik.
udv:witch

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Thu, 2012-09-27 18:09

Szia Witch!Na,akkor örülök,hogy adhattam Neked egy kiengesztelő receptet:)Ma tortillába tekert chillis babot készitettem,házi tésztából,már fel is töltöttem.A párom imádja,neki készitettem,pedig én még rossz fát sem tettem ma a tűzre:D Szép estét:)Merci

1440
borjúhús 60 dkg
spenót 1 kg
szódabikarbóna 1 késhegynyi
csiperkegomba 150 g
vaj 40 g
vaj 50 g
tej 5 dl
tojássárgája 2 db
sajt 100 g
feketeerdő sonka 100 g
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 1 kg
vaj 80 g
tojássárgája 4 db
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
sajt 100 g
zsemlemorzsa 20 g
vaj 30 g
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 15 dkg
napraforgó olaj 2 dl