r
Nosalty Logó

Borjúborda Gundel módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Borjúborda Gundel módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A borjúbordához

A mártáshoz

A pommes duchesse-hez

A tetejére

A bundázáshoz és a sütéshez

Összesen 1440 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A borjúbordához

A mártáshoz

A pommes duchesse-hez

A tetejére

A bundázáshoz és a sütéshez

Összesen 7195 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A borjúbordához

A mártáshoz

A pommes duchesse-hez

A tetejére

A bundázáshoz és a sütéshez

Összesen 162 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    97.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2512.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    808 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    711 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    514 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    8199 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17942 micro
Összesen 1440 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    320.8 g

Zsír

  • Összesen
    486.1 g
  • Telített zsírsav
    186 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    170 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    2806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12563.3 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    3290 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    1075 mg
  • Foszfor
    4042 mg
  • Nátrium
    3781 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    2118.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    5987 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    96 mg
  • C vitamin:
    353 mg
  • D vitamin:
    393 micro
  • K vitamin:
    3556 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2089 micro
  • Kolin:
    2164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2568 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    40994 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89711 micro
Összesen 7195 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    927 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2030 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

A borjúbordához

A mártáshoz

A pommes duchesse-hez

A tetejére

A bundázáshoz és a sütéshez

Elkészítés

A borjúbordához

  1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, majd szokás szerint bepanírozzuk. Forró olajban vagy zsírban kisütjük.
  2. A spenótot sós vízben kissé megfőzzük, amibe 1 késhegynyi szódabikarbónát teszünk. Hideg vízben leöblitjük, majd leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. A gombát felszeleteljük, a vajon lepirítjuk.
  4. A mártáshoz a vajon megfuttatjuk a lisztet, majd felöntjük a felforrósított tejjel (én mindig hideg tejjel szoktam, csak akkor apránként öntöm hozzá a tejet), habverővel kevergetjük, mérsékelt tűzön besűrítjük, a tűzről lehúzva hozzáadjuk a tojások sárgáját és a reszelt sajtot, majd a finomra vágott sonkát. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük.
  5. A tojásos krumplipüréhez a hámozott, darabolt krumplit sós vízben kifőzzük, még melegen áttörjük, majd ha kihűlt a vajjal, a tojássárgákkal, szerecsendióval és a sóval összegyúrjuk.
  6. A spenótot vajjal kikent tűzálló tál aljára elrendezzük, ráhelyezzük a rántott húsokat, megszórjuk a pirított gombával, majd a mártással nyakon öntjük. Megszórjuk reszelt sajttal, kevés zsemlemorzsával és az olvasztott vajjal meglocsoljuk.
  7. Csillagcsöves nyomózsákba téve a krumplipürét körberakjuk a tetején. 200 fokos előmelegített sütőben megpirítjuk. Kb 25 perc.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11744
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 27.

Ajánló

Elkészíthető sertéskarajból, fogasból és tonhalból is. A halak esetében a sonka kimarad a receptből.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borjúborda Gundel módra
Mercedes 302 recept

Egy réges régi receptfüzetből kitépett lapocska rejtőzött a szakácskönyveim között. És ha már így a kezembe került, elkészítettem. A receptet Járay Mari írta le, köszönet érte. Nagyon-nagyon finom, különleges étel.

Hozzávalók

A borjúbordához

A mártáshoz

A pommes duchesse-hez

A tetejére

A bundázáshoz és a sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?