r
Nosalty Logó

Rakott karaj tojásosan

Olaszné Anci
Rakott karaj tojásosan
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

447
Kalória
29.8g
Fehérje
21.3g
Szénhidrát
26g
Zsír
133.5g
Víz
223.1g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
1.9g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 447 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2669 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    133.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 447 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.9 g

Zsír

  • Összesen
    156.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4171.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    297 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    2040 mg
  • Nátrium
    1058 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    128.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    800.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    322 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    1077 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1125 micro
Összesen 2669 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

  1. Kevés olajon elősütjük a lisztbe forgatott szeleteket.
  2. Az áztatott zsemlét jól kinyomkodjuk, egy tálba tesszük.
  3. Belekerül az egész tojást, a petrezselymet és 1 ek tejfölt. Ízlés szerint sót, borsot, ételízesítőt szórunk bele.
  4. Hozzáadjuk a ledinsztelt hagymát. Összekeverjük, majd lazán átforgatjuk a kockára vágott, főtt tojásokkal.
  5. A tölteléket elosztjuk nyolcfelé, és egy-egy adagot szépen rányomkodunk egy-egy szeletre, hogy a hús egész felületét befedje.
  6. Egy tűzálló edényben olyan féltakarásban sorbarakjuk a szeleteket.
  7. A visszamaradt olajat leszűrjük, hogy maradjon 5-6 evőkanálnyi a serpenyőben az aljával eggyütt.
  8. 1 ek lisztet beleszórunk, hozzáadunk 2 ek-nyi tejfölt, sót,borsot ízlés szerint, csomómentesre elkeverjük, és a hússzeletek tetejére locsoljuk.
  9. A visszamaradt tejfölt pici vízzel elkeverjük, és öt perccel előtte, mielőtt a hús készre sülne, a hígított tejföllel nyakon öntjük.
  10. Szép, rózsaszínűre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a húsételt a munkahelyemen nagyon sokat készítettük, de mióta nem dolgozom, részemről szépen feledésbe merült. Egy idő után aztán újra elővettem ezt a régi receptet. Talán egy kis menekülés is volt részemről az emlékek miatt, mert nagyon szerettem a  munkámat és a munkahelyemet is.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek