Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell kuglóf

Csirkemell kuglóf
Csirkemell kuglóf
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hidegen és melegen is finom. Én nem sóztam külön, mert szerintem a tarja és a szalonna eléggé sós, nem is hiányzott.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb kuglófformát körberakunk a szeletelt baconnel
  2. A húst vékonyra szeleteljük és kb. a felét a szalonnára rakosgatjuk körbe, hogy az oldalára is jusson.
  3. Kirakjuk a tarjaszeletekkel.
  4. Beborítjuk reszelt sajttal, amit nagylyukú reszelőn reszelünk le, és szórunk rá póréhagyma karikát.
  5. 4 egész nyers tojást szabályosan elosztunk a sajton úgy, hogy egyben maradjanak, majd beborítjuk ismét tarjával, megszórjuk reszelt sajttal, póréhagymával.
  6. Erre ráöntjük a 3 felvert tojást és a maradék csirkemellel beborítjuk. Majd a bacon széleit ráhajtogatjuk.
  7. Sütőben 190 fokon szép pirosra sütjük. Majd kiborítjuk a formából, hogy az alja kerüljön felülre és így sütjük tovább, míg szép színe nem lesz.
  8. Kihűlés után lehet szeletelni.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 30 391
elküldve: 20
receptkönyvben: 298
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
961 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

musicus2
musicus2 / musicus2 Sun, 2013-02-10 19:13

Ezt a mennyiséget mekkora kuglófformába teszed, hogy ne folyjon ki vagy ne legyen túl kevés a formában? Kérlek, válaszolj.

1102
csirkemell filé 100 dkg
füstölt-főtt tarja 20 dkg
trappista sajt 20 dkg
tojás 7 db
bacon 40 dkg
póréhagyma 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint