Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognai lasagne Bodzs konyhájából

Bolognai lasagne Bodzs konyhájából
Bolognai lasagne Bodzs konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer barátom megkért, készítsek neki lasagne-t, mert imádja, és idejét se tudja már mikor evett utoljára. A legnagyobb kihívás az volt, hogy ő eléggé válogatós, és nagyon nehéz eltalálni azt, amit szeret, és meg is eszik. Elkészítettem saját ízlésem szerint, és mikor megkóstolta azt mondta, hogy sose evett ennél jobb lasagne-t, és kért még egy tányérral. :) Nehéz volt, de sikerült. Úgy gondoltam megosztom ezt a receptet veled/veletek, hiszen tényleg nagyon finom lett. :)

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát közepesre vágjuk, és kis olajjal és sóval puhára sütjük. Miután kicsit megpuhult, hozzáadjuk a húst, és addig sütjük, amíg ki nem fehéredik.
  2. Amikor a hús kész, utána beleöntjük a bolognai alapport, erre ráöntjük a 3 dl vízbe felhígított leveskockát (vagy húsleves levet), majd hozzáadjuk a sót, borsot, kakukkfüvet, bazsalikomot és a fűszer pirospaprikát. Addig főzzük, amíg a hús meg nem fő, illetve az ízek jól összeérnek. Megjegyzés: ha túl híg lenne, szórjuk meg egy kis búzaliszttel, hogy sűrűbb legyen.
  3. Miközben fő a hús, addig egy külön tálba a tejet langyosra felmelegítjük, ebbe szépen simára elkeverjük a lisztet és a vajat.
  4. Előveszünk egy lapos jénai tálat vagy akármilyen sütőbe betehető magasított tálat, edényt. A tálat beolajozzuk, hogy a tészta ne ragadjon rá. Ezután leteszünk 1 réteg lasagne tésztát, rá a már elkészült húst, és arra rá a tejes, vajas lisztes öntetet (besamel). Ezt a rétegezést addig kell ismételni, amíg a hús és a mártás el nem fogy. Végül a tetejét gazdagon meghintjük reszelt trappista sajttal.
  5. Addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a sajt a tetején. Amikor megpirult a tetején a sajt, szúrjunk bele egy villával, és győződjünk meg róla, hogy a tészta is puhára sült. Sütés után várjuk meg, hogy lehűljön kicsit, úgy könnyebb lesz szelni. :) Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 685
elküldve: 2
receptkönyvben: 29
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Bodzs

Mióta szakács: 2014.03.02.
4 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

lasagne, sertéshúsos lasagne

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

543
lasagne tészta 500 g
darált sertéshús 1.5 kg
bolognai alap 1 csomag
vöröshagyma 2 közepes db
kakukkfű 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
víz 3 dl
fűszerpaprika 1 ek
vaj 7 dkg
tej 7 dl
finomliszt 7 dkg
trappista sajt 15 dkg