r
Nosalty Logó

Bolognai lasagne Bodzs konyhájából

NS
Bolognai lasagne Bodzs konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

543
Kalória
36.7g
Fehérje
41.6g
Szénhidrát
23.8g
Zsír
134.4g
Víz
106.7g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
5.6g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 543 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 6504 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1438.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    739 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    134.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 543 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    440 g

Zsír

  • Összesen
    285.5 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17263.4 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    659 mg
  • Kálcium
    2141 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    644 mg
  • Foszfor
    4877 mg
  • Nátrium
    8867 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    498.9 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1613 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1125 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    302 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    122 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1265 micro
  • Kolin:
    1175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1014 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1202 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    867 micro
Összesen 6504 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát közepesre vágjuk, és kis olajjal és sóval puhára sütjük. Miután kicsit megpuhult, hozzáadjuk a húst, és addig sütjük, amíg ki nem fehéredik.
  2. Amikor a hús kész, utána beleöntjük a bolognai alapport, erre ráöntjük a 3 dl vízbe felhígított leveskockát (vagy húsleves levet), majd hozzáadjuk a sót, borsot, kakukkfüvet, bazsalikomot és a fűszer pirospaprikát. Addig főzzük, amíg a hús meg nem fő, illetve az ízek jól összeérnek. Megjegyzés: ha túl híg lenne, szórjuk meg egy kis búzaliszttel, hogy sűrűbb legyen.
  3. Miközben fő a hús, addig egy külön tálba a tejet langyosra felmelegítjük, ebbe szépen simára elkeverjük a lisztet és a vajat.
  4. Előveszünk egy lapos jénai tálat vagy akármilyen sütőbe betehető magasított tálat, edényt. A tálat beolajozzuk, hogy a tészta ne ragadjon rá. Ezután leteszünk 1 réteg lasagne tésztát, rá a már elkészült húst, és arra rá a tejes, vajas lisztes öntetet (besamel). Ezt a rétegezést addig kell ismételni, amíg a hús és a mártás el nem fogy. Végül a tetejét gazdagon meghintjük reszelt trappista sajttal.
  5. Addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a sajt a tetején. Amikor megpirult a tetején a sajt, szúrjunk bele egy villával, és győződjünk meg róla, hogy a tészta is puhára sült. Sütés után várjuk meg, hogy lehűljön kicsit, úgy könnyebb lesz szelni. :) Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egyszer barátom megkért, készítsek neki lasagne-t, mert imádja, és idejét se tudja már mikor evett utoljára. A legnagyobb kihívás az volt, hogy ő eléggé válogatós, és nagyon nehéz eltalálni azt, amit szeret, és meg is eszik. Elkészítettem saját ízlésem szerint, és mikor megkóstolta azt mondta, hogy sose evett ennél jobb lasagne-t, és kért még egy tányérral. :) Nehéz volt, de sikerült. Úgy gondoltam megosztom ezt a receptet veled/veletek, hiszen tényleg nagyon finom lett. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...