Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis egytálétel egyszerűen

Tepsis egytálétel egyszerűen
Tepsis egytálétel egyszerűen
130 perc / előkészület: 30 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen összeállítható étel, ami nem igényel különösebb felügyeletet, és szinte elronthatatlan.:)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először megtisztítjuk a krumplit, a répát, a hagymát, és megmossuk a húst.
  2. Utána előkészítünk egy nagy tepsit, és összevágva beleteszünk minden hozzávalót. A húst felkockázzuk. A krumplit vastagabb karikákra vágjuk. Ha nagyobb szemek vannak, akkor előbb hosszában félbevágjuk, és így fél karikáink lesznek.:) A répát kb. 4 centis darabokra vágjuk, és ezután mindet felvágjuk vékonyabb hasábokra. A hagymát négy darabba vágjuk, és vékonyan felszeleteljük. Ráöntjük még a zöldborsót is, fagyottan.
  3. Ha mindez megvan, akkor az egészet meglocsoljuk az olajjal, rászórjuk a kaprot, a bazsalikomot, a sót és a borsot. Ezután jó alaposan összekeverjük az egészet.
  4. Utána összekeverjük a tejfölt, a tejet és az ételízesítőt. A sajtot lereszeljük a reszelő nagyobb lyukán, amin a tököt szokták reszelni. A sajt felét beleforgatjuk a tejfölös keverékbe, a másik felét félretesszük.
  5. A tejfölös keveréket szépen elosztva ráöntjük a tepsiben lévő étel tetejére. Ezután az egészet lefedjük alufóliával, és beletoljuk a sütőbe. 220 fokon sütjük 1,5 óráig. Ezalatt nem is kell vele foglalkozni. A másfél óra elteltével kivesszük a tepsit a sütőből, rászórjuk a meghagyott sajtot, és rápirítjuk a tetejére. (Ha valakinek van felső grill a sütőjében, azt is elég használni.) Ez kb. tíz percig tart, attól függően, hogy ki mennyire szereti a pirult ételeket.:)
  6. Tálaláskor lehet mellé még tejfölt kínálni, van aki úgy szereti.:)
  • sütési hőfok: 220°C
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 261
elküldve: 0
receptkönyvben: 106
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Vera vagyok

Mióta szakács: 2013.04.04.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsos egytálétel, zöldséges egytálétel, zöldséges húsos egytálétel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

VToncsi
VToncsi Fri, 2013-12-20 19:29

Kedves Vera vagyok!
Tegnap este ez volt a (meglehetősen kései) vacsoránk, no meg a mai ebédünk is ez lett. Igaz ugyan, hogy sajt nélkül készítettem, de így is nagyon finom. Szeretem az ilyen „összerakom, aztán sül magának” ételeket. Máskor is el fogom készíteni, csirkecombbal is. De kérlek, a 2. pontban javítsd ki a hőst – jót derültem rajta. Köszönöm a receptet!
VToncsi

Vera vagyok
Vera vagyok / Vera vagyok Fri, 2013-12-20 20:08

Örülök, ha ízlett. :) Mi szoktuk csirkemájjal is csinálni.
Viszont ezt a hőst nem vettem észre, pedig átolvastam többször is. :) Én is jót nevettem most rajta. :)

633
burgonya 1.5 kg
sertéslapocka 0.5 kg
sárgarépa 1 nagy db
zöldborsó 20 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
tejföl 450 g
tej 3 dl
trappista sajt 30 dkg
napraforgó olaj 4 ek
kapor 2 ek
bazsalikom 1 ek
1 ek
bors 1 ek
ételízesítő 1 ek
napraforgó olaj 5 ek