r
Nosalty Logó

Sertéscsülkös marhapörkölt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Misi apa
Sertéscsülkös marhapörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1180 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 11793 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    89.8 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1620.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    955 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    576.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    141 micro
  • β-karotin
    1112 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 1180 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    898.1 g

Zsír

  • Összesen
    763.9 g
  • Telített zsírsav
    272 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    350 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    3039 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16200.6 g
  • Cink
    148 mg
  • Szelén
    1166 mg
  • Kálcium
    1045 mg
  • Vas
    105 mg
  • Magnézium
    1266 mg
  • Foszfor
    9551 mg
  • Nátrium
    2907 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    5765.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1103 micro
  • B6 vitamin:
    31 mg
  • B12 Vitamin:
    141 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    638 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    286 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    631 micro
  • Kolin:
    3404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1411 micro
  • β-karotin
    11125 micro
  • β-crypt
    1025 micro
  • Likopin
    30876 micro
  • Lut-zea
    6125 micro
Összesen 11793 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    373 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A marhahúst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A sertéscsülköt kicsontozzuk, és ezt is kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk bőröstől.
  2. A szalonnát és a vöröshagymát kisseb kockára vágjuk. A paradicsomot is kockára vágjuk, és a paprikát karikára (a paradicsom héját forró vízbe mártás után könnyen le lehet húzni, ha valaki így szereti).
  3. A szalonnát egy megfelelő méretű edénybe vagy bográcsba üvegesnél egy picit tovább pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre dinszteljük (elképzelhető, hogy a hagyma igényel még némi zsiradékot, ezt sertészsírral, pótolhatjuk).
  5. Ekkor hozzáadjuk a húst, és alaposan átpirítjuk csak türelmesen, míg a hús levet nem ereszt. Most jöhetnek a fűszerek (a pirospaprika kivételével).
  6. Egy kis ideig rotyogtatjuk velük, és hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát és a zúzott fokhagymát, az egészet alaposan átkeverjük, és hagyjuk, hogy a paradicsom és a paprika levet engedjen.
  7. A pörköltre mindig oda kell figyelni, hogy elegendő lé legyen alatta, de mindig csak annyi, hogy éppen ellepje. (Ezt eleinte víz hozzáadásával pótolhatjuk.)
  8. Mielőtt a hús teljesen megpuhulna, az utolsó felöntést a vörösborral tegyük meg, ezzel egy kevés ideig rotyogtatjuk, majd a pörkölt tetején lévő zsiradékra rászórjuk a pirospaprikát, és hagyjuk, hogy feloldjon. Ezt követően óvatosan átkeverjük, majd sűrű szaftjára visszaforraljuk. Vigyázzunk, hogy nehogy leégjen.
  9. Ezzel el is készült a pörköltünk, friss parasztkenyérrel és kovászos uborkával tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 34256
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 28.

Ajánló

Héjában főtt egész apró burgonyával, kovászos uborkával, friss parasztkenyérel. Egri bikavérrel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Misi apa 7 recept

A kollégáimmal és barátaimal szoktuk együtt elkészíteni, remek hangulatban és eszméletlen nagyokat eszünk belőle!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!