r
Nosalty Logó

Sertéscsülkös marhapörkölt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Misi apa
Sertéscsülkös marhapörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1180 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 11793 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    89.8 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1620.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    955 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    576.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    141 micro
  • β-karotin
    1112 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 1180 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    898.1 g

Zsír

  • Összesen
    763.9 g
  • Telített zsírsav
    272 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    350 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    3039 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16200.6 g
  • Cink
    148 mg
  • Szelén
    1166 mg
  • Kálcium
    1045 mg
  • Vas
    105 mg
  • Magnézium
    1266 mg
  • Foszfor
    9551 mg
  • Nátrium
    2907 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    5765.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1103 micro
  • B6 vitamin:
    31 mg
  • B12 Vitamin:
    141 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    638 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    286 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    631 micro
  • Kolin:
    3404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1411 micro
  • β-karotin
    11125 micro
  • β-crypt
    1025 micro
  • Likopin
    30876 micro
  • Lut-zea
    6125 micro
Összesen 11793 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    373 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A marhahúst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A sertéscsülköt kicsontozzuk, és ezt is kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk bőröstől.
  2. A szalonnát és a vöröshagymát kisseb kockára vágjuk. A paradicsomot is kockára vágjuk, és a paprikát karikára (a paradicsom héját forró vízbe mártás után könnyen le lehet húzni, ha valaki így szereti).
  3. A szalonnát egy megfelelő méretű edénybe vagy bográcsba üvegesnél egy picit tovább pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre dinszteljük (elképzelhető, hogy a hagyma igényel még némi zsiradékot, ezt sertészsírral, pótolhatjuk).
  5. Ekkor hozzáadjuk a húst, és alaposan átpirítjuk csak türelmesen, míg a hús levet nem ereszt. Most jöhetnek a fűszerek (a pirospaprika kivételével).
  6. Egy kis ideig rotyogtatjuk velük, és hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát és a zúzott fokhagymát, az egészet alaposan átkeverjük, és hagyjuk, hogy a paradicsom és a paprika levet engedjen.
  7. A pörköltre mindig oda kell figyelni, hogy elegendő lé legyen alatta, de mindig csak annyi, hogy éppen ellepje. (Ezt eleinte víz hozzáadásával pótolhatjuk.)
  8. Mielőtt a hús teljesen megpuhulna, az utolsó felöntést a vörösborral tegyük meg, ezzel egy kevés ideig rotyogtatjuk, majd a pörkölt tetején lévő zsiradékra rászórjuk a pirospaprikát, és hagyjuk, hogy feloldjon. Ezt követően óvatosan átkeverjük, majd sűrű szaftjára visszaforraljuk. Vigyázzunk, hogy nehogy leégjen.
  9. Ezzel el is készült a pörköltünk, friss parasztkenyérrel és kovászos uborkával tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 34493
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 28.

Ajánló

Héjában főtt egész apró burgonyával, kovászos uborkával, friss parasztkenyérel. Egri bikavérrel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Misi apa 7 recept

A kollégáimmal és barátaimal szoktuk együtt elkészíteni, remek hangulatban és eszméletlen nagyokat eszünk belőle!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.