r
Nosalty Logó

Rácos hús Timike konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Timike85
Rácos hús Timike konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 524 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3136 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 81 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    924.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    541 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 524 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    262.8 g

Zsír

  • Összesen
    135.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1026 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5545.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    625 mg
  • Foszfor
    3195 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2797.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1028 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    573 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    110 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    1076 mg
  • Retinol - A vitamin:
    728 micro
  • α-karotin
    591 micro
  • β-karotin
    3243 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    2111 micro
Összesen 3136 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    337 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 81 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet felszeleteljük, megsózzuk, és egy kis olajon elősütjük.
  2. A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, és ezt is egy kevés olajban félig megsütjük.
  3. A paradicsomot, a hagymát és a paprikát felkarikázzuk. A tejfölt összekeverjük a pirospaprikával.
  4. Egy nagy jénai tálat kivajazunk, és elkezdjük rétegelni a hozzávalókat. Egy sor csirke, rá egy-egy sor paradicsom, paprika, hagyma, krumpli. A zöldségeket soronként megsózzuk egy kicsit. Majd jöhet még egy pár sor, amíg van mit rakni. Legfelülre krumpli kerüljön.
  5. Ha kész, lefedjük a jénai tetejével, és előmelegített sütőben kb. egy-másfél órát sütjük. Ezután kivesszük egy kicsit, és ráöntjük a paprikás tejfölt, és tető nélkül sütjük még kb. 20 percet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 6205
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rácos hús Timike konyhájából
Timike85 22 recept

Aki ismeri a rácponty receptjét, annak ez nem újdonság. Ez a csirkés változata szerintem az egyik legfinomabb rakottas étel! Nagyon szeretem! Ilyenkor a nyári szezonban pedig zamatos, piros paradicsomból és friss paprikából a legfinomabb!

Hozzászólások (2)

mickey

megcsinaltam, nagyon jo lett koszi. igaz en nem sutogettem elore meg semmit de igy is okk

Timike85

Szia! Nagyon örülök hogy ízlett! :))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek