Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukoricás rakott hús

Kukoricás rakott hús
Kukoricás rakott hús
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk zenélő dél-amerikaiaktól tanultam. Lehet, hogy ők otthon bonyolultabban készítik. Nálunk mindenesetre kedvenc.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lehet marhahúsból, darált pulykából is készíteni. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az olajon megfuttatjuk, majd rátesszük a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával. Aki szereti, tehet bele csilit. Néhány percig együtt pirítjuk.
  2. A kukoricát jól lecsöpögtetjük, húsdarálón ledaráljuk. (Én aprítóban pépesítettem.) Hozzáadjuk a tejfölt, a tojások sárgáját. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk paprikával.
  3. Kevés olajjal kikenünk egy tűzálló tálat. Alulra kerül a hús, rá a kukoricás massza.
  4. 200 fokra előmelegítjük a sütőt. 25-30 percig sütjük a kukoricás húst.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A kukorica tetejére simítjuk.
  6. Most már csak addig sütjük, míg egy kis színt kap.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 1 417
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
184 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Chocio

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

430
darált sertéshús 60 dkg
fokhagyma 1 gerezd
csemegekukorica 28 dkg
tojás 3 db
fűszerpaprika 1 teáskanál
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
tejföl 2 g
napraforgó olaj 2 ek
főzőhagyma 1 közepes db