r
Nosalty Logó

Bodzavirágos palacsinta narancsdzsemmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bodzavirágos palacsinta narancsdzsemmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsinta tésztájához

A palacsinták megkenéséhez

Összesen 339 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsinta tésztájához

A palacsinták megkenéséhez

Összesen 2032 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsinta tésztájához

A palacsinták megkenéséhez

Összesen 191 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 339 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1631.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.8 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    784 micro
Összesen 2032 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 191 Kcal

Hozzávalók

A palacsinta tésztájához

A palacsinták megkenéséhez

Elkészítés

A palacsinta tésztájához

  1. A bodzavirágot gyengén lezuhanyozzuk, vigyázva, hogy ne törjük le a virágokat.
  2. A virágon kívül a palacsintatészta egyéb hozzávalaóit összekavarjuk alaposan egy tálban, használhatunk robotgépet is.
  3. A bodzavirágfészekről egy ollóval lenyírjuk az apró virágokat, a pici zöld szárak maradhatnak nyugodtan, csak a nagyobb vastag szárakat távolítsuk el.
  4. A levágott virágocskákat beleszórjuk a palacsintatésztába, és kézzel összekavarjuk.
  5. Szokásos módon kisütjük a palacsintákat, érdemes kicsit vigyázni, mert a palacsinta második oldalán a virágok hajlamosak egy kicsit jobban megsülni.
  6. A kisült palacsintákat ízlés szerint megkenjük narancsdzsemmel, negyedekbe hajtjuk, meszórjuk vaníliás porcukorral, és tálalhatjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15414
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 04.

Ajánló

Fogyaszthatjuk baracklekvárral is a palacsintákat, és természetesen érdemes egyéb lekvárral is kísérletezni. pH besorolás: közepesen savasít

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rövid időn belül ismét palacsintarecepttel jelentkezünk ugyan, de nem tudtam megállni, hogy ne készítsem el ezt a finomságot, amikor megláttam a házunkhoz közeli bodzabokron frissen kinyíló, vajfehér, illatos virágokat. Remélem, nem veszi zokon senki!

Hozzászólások (10)

Törölt felhasználó

A 20-as évek elején született apám mesélte, hogy az akkoriban oly jellemz? szegénységben /ahol a háztájiban akadt 1-2 tojás/ ?k ilyenkor gyakran ettek palacsintatésztában megforgatott és úgy kisütött bodzavirágot, valamint ekkor jött el a finom bodzavirág szörpök ideje is.

Törölt felhasználó

Most sem került többe! :) De a lényeg, hogy finom!

Harmathy Ildikó

Sziasztok Smithek! Nagyon kedvelem a receptjeiteket és az egész mentalitásotokat, ahogy az ételkészítéshez viszonyultok: lazán, kedvesen, szeretettel! A fotóitok is szépek! Gyertek el egyszer a piacomra, jó lenne találkozni! Szeretném megosztani Veletek, és a Többiekkel is, ahogy én készítem a bodzavirágos palacsintát: híg palacsinta tésztába mártom a bodzavirág-tányért a nyelénél fogva, és b? olajban sütöm ropogósra. Ezt inkább bundázott bodzavirágnak hívnám, nincs palacsinta formája. Porcukorral szórva esszük ? itt tanultam a receptet a tájban. Talán Zsuzsa is err?l beszél, amikor a 20-as évek hagyományát említi "a palacsintatésztában megforgatott és úgy kisütött bodzavirágot". Ildikó Változat, más, ez is finom!

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! Igazán köszönjük a kedves szavakat! Megtisztel a véleményed! Köszönjük a meghívást is! Már olvastunk a piacodról, s mivel izgalmasnak t?nik, biztos, hogy el fogunk menni, de még nem tudjuk az id?pontját. Fogunk jelezni Neked, s majd találkozhatunk. Ez a bodzavirágos palacsinta szintén a bundázott bodzavirágból alakult ki, mert rájöttem, hogy nekem jobban ízlik a maradék palacsintatészta, amibe belehullottak a bodzavirágok, mint a b? olajban sütött változat. (persze az is finom!) Remélem másnak is ízlik majd!

Éva-Anyóca

Kedves Harmathy Ildikó! Én is így tanultam a bodzavirág palacsintát, ahogy Te leírtad, és annak nem sok köze van a palacsintaformához, hisz a tészta az körbevonja a csodás mosott virágot, ami kisül az olajban,de minden szavad igaz, az fantasztikus:-)))) Természetesen az is finom, amit Mr. és Mrs. Smithék csináltak, csak másik megoldás, de minden ugyanaz, mégis más, de finom:-))) Szép hétvégét! Éva-Anyóca

nekemannyima

Én a lehullott bodzavirágokat kevertem a palacsinta tésztába,amit jó vaniliásra ízesítettem.A sok lehullott virágom a sok-sok bodzaszörpnek szedett "bogerny?r?l"l potyogott le.Kb 10 palacsintához egy jó müzlistálkányi virágot tettem.Így aztán az a pici zöld száracska sem zavart evés közben.Mi körte és szilva lekvárral ettük.Jó a recept,gratulálok!!!!Ne felejtsétek el a bodzavirágot szárítva is fel lehet használni!!!

kicsivik

Sziasztok bodzarajongók! Hagy meséljem el els? találkozásomat a bodzával, mint tuti alapanyag. Az Orf?n megrendezett II. OTT-r?l hazafelé majd minden bodzabokornál megálltunk szüretelni, kihasználva a csekély autóforgalmú utak el?nyös helyzetét. Közben teljesen más utakon járva a párom szülei is szedtek egy doboznyi bogot. Így a hétf? délutáni programom nem kellett sokat gondolkoznom, kinyomtattam pár receptet, nyakamba akasztottam a kötényt és nekiestem a szerzemény feldolgozásának. Egyik részéb?l az Ildikó által megálmodott mézes bodzaszörp készült el (isteni lett), megcsináltam a cukorszirupos-citromos fürd?t a virágoknak a dupla adag bodzasorbet-hoz (most pár napot pihen, hogy az ízek összeérjenek a h?vösön), id?közben pedig bekevertem a bodzás palacsinta tésztáját, és nekiálltam kisütni. Az els?t még forrón betorkoskodtam, a másodikat hagytam langyosra h?lni, a harmadikhoz már banánból és sült almából tölteléket is gyártottam. a következ? öt palacsival átkerekeztem a biciklis balesetb?l lábadozó páromhoz, aki el volt alélva az ízorgiától, utána folytattam a sütögetést. Mivel még svéd gombasaláta is rotyogott a t?zhelyen, a konyha kiganézása után picit megfáradva nyúltam el a fürd?kádban. De megérte! Imádok számomra még új alapanyagokkal dolgozni, új zamatokat ízlelni. A NoSalty-n kívül nem is szoktam sehol máshol recepteket keresgélni ötletek után kutatva. Remek oldal, remek csapattal! Gratulálok és köszönöm

Törölt felhasználó

Kedves kicsivik! Nagyon köszönöm, hogy itt mesélted el a történetet!:))) Igazán örülök, hogy ízlik a palacsinta!:))) Tényleg remek oldal ez, és az emberek, akik itt vannak!:)) A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

sziasztok! köszönöm a receptet, nagyon finom lett! én sima palacsintatésztába tettem bele az apróra vágott virágokat és vaníliakrémet készítettem hozzá! nem vagyok egy nagy bodza-imádó, de a család miatt muszáj volt kipróbálnom - és mondhatom, még nekem is ízlett! köszönöm!

Törölt felhasználó

Kedves KKNoemi! Igazán örülök, hogy ízlett a palacsinta! Jó ötlet a vaníliakrém, az is tuti finom hozzá! A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

még egy kérdésem lenne: ha apróra vágom a virászirmokat és megszárítom, az eltehet? és felhasználható lehet télen?

Törölt felhasználó

Szerintem nem érdemes apróra vágni, csak a kis virágokat szárítsd meg. Biztos, hogy ehet? télen is. Bár én biztos, hogy a fagyasztásos módszert választanám, mert az aroma jobban megmarad. A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

köszönöm, akkor kipróbálom fagyasztva!

Hozzávalók

A palacsinta tésztájához

A palacsinták megkenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek