r
Nosalty Logó

Mézes-bodzás palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézes-bodzás palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 338 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1015 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 338 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1430.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 1015 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sót és a sütőport elkeverjük a liszttel, majd habverővel kevergetve apránként a tojáshoz adagoljuk. Időnként nagyon pici tejet is löttyinthetünk hozzá. (Ha így kezdjük, biztosan nem lesz csomós a palacsintánk.)
  2. Felengedjük a maradék tejjel, beletesszük a kristálycukrot, majd elkeverjük.
  3. A megmosott és a szárairól levagdosott bodzavirágokat is a palacsintatésztába dobjuk.
  4. Kevés ásványvízzel hígítjuk a palacsintatésztát, ám akkor jó, ha a szokásosnál kicsit sűrűbb a masszánk.
  5. Kiolajozott palacsintasütőben a szokásosnál kicsit vastagabbra sütjük a bodzás palacsintákat.
  6. Vékonyan mézzel megkenve, esetleg citrommal megcsepegtetve fogyasztjuk. (Óvatosan, hogy ne nyomjuk el a bodzaízt.)
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5882
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 15.

Ajánló

Az ízesítésnél a citrom elhagyható, ha valaki édesebben szereti. Ha nincs otthon mézünk, vaníliás porcukorral is finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hétvégén kaptunk a szomszédunktól egy csomó bodzát. (ÉK-Mo-on még csak most virágzik.) A szüleim kétségbeesve hívtak fel, hogy mi legyen ezzel a temérdek bodzával, találjam ki, mire hazaérek. Hm, legyen szörp. És a többivel? Szárítsuk meg télire teának. És a többivel? Hát, én olvastam, hogy ki lehet őket palacsintatésztában rántani... Rajtam kívül persze senki sem hitt benne, hogy finom lehet. Elkészítettem először úgy, finom is lett, de hogy pontosan hogy kellene a szárról lerágicsálni a palacsintás bodzát, nem tudtam. Aztán ollóval leszabdaltam a nagy szárakat, így lettek lepénykék. És innen meg már csak egy lépés volt, hogy rájöjjek a megoldásra, a bodzás palacsintára. :) Ízében ugyanaz, és ha szabad ilyet mondani, még a kétkedőknek is bizalomgerjesztőbb forma. Persze mondanom sem kell, hogy mindenki térült-fordult és jajj, még egyet eszek, aztán hipp-hopp el is tűntek a palacsinták. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...