Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kazári laska

Kazári laska
Kazári laska
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyárutón Kazáron, a magyar palócföldi kis faluban jártunk. Itt a helybéli nénik sütötték a tűzhely platniján a krumplilaskát, és kazári laska néven kínálták túrós, lekváros, mákos, diós, kakaós töltelékkel. Megkérdeztem, szerintük melyik a legfinomabb, ők a túrós tölteléket ajánlották. Itthon én is elkészítettem ezt az egyszerű, de annál finomabb népi ételt.

hozzávalók / 4 adag

krumplilaskához

túrótöltelék

ajánlat

Ha az edény, amiben sütni szeretnénk kicsi, akkor felezzük meg a krumplis tésztát, és úgy formáljunk belőle hengert, mert nem fogjuk tudni vékony körré nyújtani, vastag lesz a laska.

Szólj hozzá!

elkészítés

krumplilaskához

  1. A krumplit alapos mosás után sós vízben feltesszük főni. Amikor meg puhult, megpucoljuk, és krumplinyomón átnyomjuk. A tálban hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Amikor hidegre hűlt, hozzáadjuk a sót és a lisztet. Ruganyos tésztává gyúrjuk. A tésztát henger alakúra formáljuk, és 2 cm-es darabokat vágunk belőle.
  3. Ezeket a vastag köröket sodrófával kb. 17-18 cm átmérőjű körökké nyújtjuk. Ha szükséges, nyugodtan lisztezzünk a tészta alá. A lényeg az, hogy minél vékonyabb legyen a kör alakú tészta!
  4. Egy nagy méretű serpenyőt vagy lábast (én egy nagy méretű teflon serpenyőt használtam) jól felforrósítunk, és ebbe tesszük a laskákat. Mindkét felét megsütjük.
  5. A sült laskát tálra tesszük, és egy ecsettel vékonyan megolajozzuk. Az eredeti recept olvasztott zsírt használ.

túrótöltelék

  1. A túrót villával összetörjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és a cukrokat.
  2. A töltelékkel megkenjük a laskákat, és palacsinta-szerűen feltekerve, melegen kínáljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 020
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
387 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumpli laska túrótöltelékkel, túrós laska, kazári túrós laska

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

686
burgonya 1 kg
finomliszt 40 dkg
1 kávéskanál
napraforgó olaj 2 teáskanál
tehéntúró 25 dkg
tejföl 3 ek
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag