r
Nosalty Logó

Birsalmás-medvehagymás-zabpelyhes csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zsófaletta
Birsalmás-medvehagymás-zabpelyhes csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 360 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 721 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 360 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    967.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    639 micro
Összesen 721 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karikára vágott újhagymát kicsit megpirítjuk a vajon, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a paprikát.
  2. A húst felkockázzuk, hozzáadjuk a forró vajas hagymához, és hagyjuk pár percig pirulni. Közben ne hagyjuk leragadni! Ha már szép pirult legalább egy oldala, tegyük hozzá a sót, és fedjük le, hadd főjön kicsit saját levében.
  3. Pár perc múlva adjuk hozzá a medvehagymát és a zabpelyhet, forgassuk jól össze a hússal, és most már fedő nélkül süssük. Amíg pirul, vágjunk fel apróra néhány szelet birsalmabefőttet.
  4. A birset és a borsot a végén adjuk hozzá, akár el is lehet ekkorra zárni alatta a melegítést. Hagyjuk a platton néhány percig összeérni az ízeket!
  5. Tálaljuk akármilyen körettel! Én petrezselymes burgonyát készítettem hozzá, de szerintem kuszkusszal vagy rizibizivel is finom! Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 381
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 06.

Ajánló

A medvehagymából én szárítottat használtam, igazából 1 tk-nyit, nem igazán tudom, az milyen mennyiségnek felel meg grammban. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Birsalmás-medvehagymás-zabpelyhes csirke
Zsófaletta 1 recept

Hazaértem iskolából farkaséhesen, és csak gyorsan előkaptam a hűtőből a hozzávalókat. Jobb lett, mint gondoltam!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...