r
Nosalty Logó

Birkás batyu mártogatóssal

A tetovált lány
Birkás batyu mártogatóssal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A batyuhoz:

A töltelékhez:

A mártogatóshoz

684
Kalória
24.8g
Fehérje
50.8g
Szénhidrát
41.5g
Zsír
181.8g
Víz
161.9g
Koleszterin
787.7mg
Élelmi rost
3.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A batyuhoz:

A töltelékhez:

A mártogatóshoz

Összesen 684 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A batyuhoz:

A töltelékhez:

A mártogatóshoz

Összesen 2740 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A batyuhoz:

A töltelékhez:

A mártogatóshoz

Összesen 209 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    181.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 684 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.4 g

Zsír

  • Összesen
    165.8 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1874.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    203.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    727.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    765 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    628 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1475 micro
  • β-crypt
    255 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1204 micro
Összesen 2740 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

A batyuhoz:

  1. A húst háromcentis kockákra vágjuk, a hagymát apróra szeljük.
  2. A zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, a tűzről lehúzva rászórjuk a pirospaprikát.
  3. A húst is hozzáadjuk, megkeverjük, minden oldalukat kicsit körbepirítjuk.
  4. Felöntjük félig vízzel, addig főzzük, míg a hús puha, omlós lesz. Ez fajtától függően 1-3 óra. Közben többször zsírjára sütjük, pótoljuk a vizet. Sózzuk, borsozzuk.
  5. A végén csak egy kevés szaft maradjon alatta. Kihűtjük.
  6. Ez a lépés elhagyható, felhasználhatunk bármilyen pörkölt vagy tokánymaradékot.

A töltelékhez:

  1. A husit késes robotgépben felaprítjuk, vagy késsel apróra daraboljuk. Összekeverjük pár ek szafttal, de ne legyen folyós.
  2. A réteslapokat hármasával egymásra tesszük, a rétegek közt megkenjük olvasztott vajjal. Mindegyikből 3 csíkot vágunk.
  3. A végükre kanalazunk a húsos masszából, háromszög alakban felhajtogatjuk. Tepsibe tesszük, megkenjük egy sóval felvert tojással. 200 fokos sütőben megsütjük.
  4. Közben elkészítjük a mártogatóst: a petrezselymet és a snidlinget apróra vágjuk, az átnyomott fokhagymával együtt a tejfölhöz keverjük. Sózzuk, borsozzuk, fogyasztásig hűtve tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Maradék pörköltből ilyen mutatós vendégvárót, vacsorát, nasit készíthetünk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...