r
Nosalty Logó

Birkás batyu mártogatóssal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A tetovált lány
Birkás batyu mártogatóssal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A batyuhoz:

A töltelékhez:

A mártogatóshoz

Összesen 684 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A batyuhoz:

A töltelékhez:

A mártogatóshoz

Összesen 2740 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A batyuhoz:

A töltelékhez:

A mártogatóshoz

Összesen 209 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 684 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.4 g

Zsír

  • Összesen
    165.8 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1874.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    727.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    765 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    628 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1475 micro
  • β-crypt
    255 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1204 micro
Összesen 2740 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

A batyuhoz:

A töltelékhez:

A mártogatóshoz

Elkészítés

A batyuhoz:

  1. A húst háromcentis kockákra vágjuk, a hagymát apróra szeljük.
  2. A zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, a tűzről lehúzva rászórjuk a pirospaprikát.
  3. A húst is hozzáadjuk, megkeverjük, minden oldalukat kicsit körbepirítjuk.
  4. Felöntjük félig vízzel, addig főzzük, míg a hús puha, omlós lesz. Ez fajtától függően 1-3 óra. Közben többször zsírjára sütjük, pótoljuk a vizet. Sózzuk, borsozzuk.
  5. A végén csak egy kevés szaft maradjon alatta. Kihűtjük.
  6. Ez a lépés elhagyható, felhasználhatunk bármilyen pörkölt vagy tokánymaradékot.

A töltelékhez:

  1. A husit késes robotgépben felaprítjuk, vagy késsel apróra daraboljuk. Összekeverjük pár ek szafttal, de ne legyen folyós.
  2. A réteslapokat hármasával egymásra tesszük, a rétegek közt megkenjük olvasztott vajjal. Mindegyikből 3 csíkot vágunk.
  3. A végükre kanalazunk a húsos masszából, háromszög alakban felhajtogatjuk. Tepsibe tesszük, megkenjük egy sóval felvert tojással. 200 fokos sütőben megsütjük.
  4. Közben elkészítjük a mártogatóst: a petrezselymet és a snidlinget apróra vágjuk, az átnyomott fokhagymával együtt a tejfölhöz keverjük. Sózzuk, borsozzuk, fogyasztásig hűtve tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 914
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Birkás batyu mártogatóssal
A tetovált lány 37 recept

Maradék pörköltből ilyen mutatós vendégvárót, vacsorát, nasit készíthetünk.

Hozzávalók

A batyuhoz:

A töltelékhez:

A mártogatóshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...