Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birkás batyu mártogatóssal

Birkás batyu mártogatóssal
Birkás batyu mártogatóssal
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradék pörköltből ilyen mutatós vendégvárót, vacsorát, nasit készíthetünk.

hozzávalók / 4 adag

A batyuhoz:

A töltelékhez:

A mártogatóshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A töltelékhez:

  1. A húst háromcentis kockákra vágjuk, a hagymát apróra szeljük.
  2. A zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, a tűzről lehúzva rászórjuk a pirospaprikát.
  3. A húst is hozzáadjuk, megkeverjük, minden oldalukat kicsit körbepirítjuk.
  4. Felöntjük félig vízzel, addig főzzük, míg a hús puha, omlós lesz. Ez fajtától függően 1-3 óra. Közben többször zsírjára sütjük, pótoljuk a vizet. Sózzuk, borsozzuk.
  5. A végén csak egy kevés szaft maradjon alatta. Kihűtjük.
  6. Ez a lépés elhagyható, felhasználhatunk bármilyen pörkölt vagy tokánymaradékot.

A batyuhoz:

  1. A husit késes robotgépben felaprítjuk, vagy késsel apróra daraboljuk. Összekeverjük pár ek szafttal, de ne legyen folyós.
  2. A réteslapokat hármasával egymásra tesszük, a rétegek közt megkenjük olvasztott vajjal. Mindegyikből 3 csíkot vágunk.
  3. A végükre kanalazunk a húsos masszából, háromszög alakban felhajtogatjuk. Tepsibe tesszük, megkenjük egy sóval felvert tojással. 200 fokos sütőben megsütjük.
  4. Közben elkészítjük a mártogatóst: a petrezselymet és a snidlinget apróra vágjuk, az átnyomott fokhagymával együtt a tejfölhöz keverjük. Sózzuk, borsozzuk, fogyasztásig hűtve tároljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 697
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A tetovált lány

Mióta szakács: 2013.08.29.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

birkapörköltes batyu, pörköltes batyuk, batyuk birkapörkölttel töltve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

680
réteslap 12 db
tojás 1 db
vaj 2 ek
0 ízlés szerint
bárányhús 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sertészsír 1 ek
víz 2 dl
tejföl 3 dl
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 1 ek
snidling 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint