Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Wellington ahogy Evoria készíti

Wellington ahogy Evoria készíti
Wellington ahogy Evoria készíti
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már rég óta szemeztem a Wellington bélszínnel, de sosem vitt rá a lélek, hogy nekiálljak.
Féltem a gondolattól, hogy amikor kettévágom a kész ételt, belül egy vörös véres massza fogad.

Nálunk a gomba kizáró ok egy ételben, emiatt a gombás réteget egy mogyorós-spenótos egyveleggel helyettesítettem.

Nem most készítettem utoljára!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst lehártyázzuk, mindkét oldalát alaposan bedörzsöljük sóval, borssal.
  2. Serpenyőben hevített olívaolajon kérget sütünk a húsra. Ha minden oldala szépen körbepirult, fedő alatt még 5 percig, időnként forgatva pároljuk. Ezután félretesszük egy tányérra.
  3. A mogyorót aprítógépbe tesszük, és addig dolgoztatjuk, amíg kicsi finom darabkákat kapunk. A hús után kitöröljük a fölösleges olajat a serpenyőből, és beletesszük a felaprított újhagymát. A hagyma mellé öntjük a mogyorót és a feldarabolt spenótot. Egy csipet sót szórunk rá, és sűrűn keverve várjuk, hogy elkészüljön. Ha a spenót összeesett, levesszük a tűzről.
  4. Frissentartó fóliára helyezzük a sonkaszeleteket, hogy teljesen körbeérjék majd a húst. A sonkára egyenletesen elkenjük a mogyorós masszát, és ráhelyezzük a húst. A fólia segítségével a sonkás kabátot rátekerjük a húsra úgy, hogy szorosan körbevegye, ne maradjon lyuk. A fóliába csomagolt roládot betesszük a hűtőbe 10 percre.
  5. Leveles tésztát nyújtunk a húshoz megfelelő méretre, majd a fóliából kiszabadított sonkás tekercset a fenti módszerrel bebugyoláljuk a tésztába. A maradék tésztát díszítésre is felhasználhatjuk. A tésztán villával kis lyukakat szúrunk, majd bekenjük egy felvert tojással.
  6. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük 35-40 percig. Felvágás előtt javasolt pár percig pihentetni. Narancsos pácban készült sárgarépával tálalom.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 791
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Evoria

Mióta szakács: 2017.08.23.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: nehéz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Wellington ahogy én szeretem, Wellington szűz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

648
sertésszűz 1 db
leveles tészta 1 csomag
újhagyma 1 db
spenót 80 g
serrano sonka 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
földimogyoró 90 g
olívaolaj 4 ek
tojás 1 db