Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Betyárleves gazdagon

Betyárleves gazdagon
Betyárleves gazdagon
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az első beküldött receptem, remélem, hogy ha valaki kipróbálja, nem fog csalódni.

Nem egy diétás kaja, szerintem egytálételnek is elmegy.

Jó étvágyat hozzá.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A habaráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk (a szalonna bőrét is), a vöröshagymával és a füstölt csülökkel együtt megpirítjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk az őrölt paprikát, majd kicsit átkeverjük a tűzön.
  2. A paradicsomot és a zöldpaprikát felszeleteljük, hozzáadjuk az előzőhöz, és felöntjük kb. 3 l hideg vízzel, hozzáadjuk a karajcsontot, és fűszerezzük. Lassú tűzön főzzük, mint a húslevest.
  3. Ha a húsok közel főtt állapotban vannak, hozzáadjuk a reszelt száraztésztát. Amikor a tészta félig megfőtt, akkor tesszük hozzá a fagyasztott zöldbabot (ha friss zöldbabból készítjük, akkor egy kicsit korábban tegyük bele, hogy együtt főjjön meg a többi hozzávalóval).
  4. Behabarjuk, és kb. még 3-5 percig főzzük.
  5. Tálaljuk.
  • költség: 1000 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 57 265
elküldve: 8
receptkönyvben: 180
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Wilson bá

Mióta szakács: 2013.01.16.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

betyáros zöldbableves, palócleves gazdagon, zöldbabos betyárleves

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hatalaevi
hatalaevi Sat, 2013-02-02 19:12

Szia Wilson bá

Ma elkészítettem ezt a fini levest. Kicsit változtattam rajta ( 1 szál sárgarépa és 3 közepes krumpli), mert nekem a leves nem leves sárgarépa nélkül. Egyébként mindent úgy csináltam, ahogy írtad. Nagyon finom lett, a füstös íz és a tejföl nekünk nagyon bejött. Köszi a receptet, szerintem máskor is elkészítem.
Üdv: hatalaevi

Wilson bá
Wilson bá / Wilson bá Sat, 2013-02-02 19:36

Hello hatalaevi,

A sárgarépát én nem teszem bele, mert édesíti a levest, de tetszés szerint lehet ezen változtatni.
Variálj rajta ízlésed szerint, de örülök hogy tetszett a recept:-)!

Üdv: wilson bá.

Wilson bá
Wilson bá / Wilson bá Wed, 2013-01-23 13:00

Köszi szépen. A magyaros ételek szeretjük, jellemzően e témában küldöm a többit - azt nem ígérem, hogy diétás, fogyókúrás receptek lesznek ..! :-)

lujzcsi
lujzcsi Tue, 2013-01-22 17:03

Ez valami fantasztikusan finom lett! Köszi a receptet! Isteni az illata, és mennyei az íze! :-)

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2013-01-22 15:54

Ez aztan egy finom magyaros egytaletel, en is csak gratulalni tudok az elso feltett receptedhez!
Udvozlettel: Veronika

Wilson bá
Wilson bá / Wilson bá Wed, 2013-01-23 12:56

Köszönöm szépen, nem gondoltam, hogy akár csak egy hozzászólást kap a recept..., éppen ezért örülök, hogy többen kipróbáltátok! üdv: gy.

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2013-01-22 15:48

Kedves Wilson bá
első nekifutásként ez valóban nagyon finom leves lehet. Csak gratulálni tudok hozzá, és üdvözlünk körünkben:) Jöhet a többi ilyen finomság. Mentve a receptáramba, a csülök jó ötlet:) Üdv, Gabi

Wilson bá
Wilson bá / Wilson bá Wed, 2013-01-23 13:53

Köszi szépen. A magyaros ételek szeretjük, jellemzően e témában küldöm a többit - azt nem ígérem, hogy diétás, fogyókúrás receptek lesznek ..! :-)

529
vöröshagyma 1 közepes fej
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 db
fűszerpaprika 1 ek
zöldbab 50 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
sertéstarja 25 dkg
karajcsont 25 dkg
tészta 15 dkg
ételízesítő 2 kávéskanál
bors 1 csipet
0 ízlés szerint
víz 3 l
finomliszt 2 evőkanál
tejföl 3 ek