r
Nosalty Logó

Rakott burgonya fél tojásokkal

NS
Rakott burgonya fél tojásokkal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

964
Kalória
59.2g
Fehérje
38.3g
Szénhidrát
61.8g
Zsír
350.1g
Víz
624.7g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
5.5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 964 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3856 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    61.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3326.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    829 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    773 mg
  • Nátrium
    1569 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    350.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    617 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    612 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 964 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.8 g

Zsír

  • Összesen
    247.2 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2499 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13306.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    3315 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    3092 mg
  • Nátrium
    6277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    153.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1400.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2468 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    481 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    1642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2450 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2516 micro
Összesen 3856 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

  1. Héjastól, sós vízben megfőzzük a burgonyát (kb. 20 perc).
  2. Megfőzzük a tojásokat, meghántjuk, és felszeleteljük (a forrástól számítva 6 perc)
  3. Lehúzzuk a burgonyák héját, és nem túl vékonyan felkarikázzuk.
  4. Kikenjük a tepsi alját az olívaolajjal, majd a burgonyaszeletekkel kirakjuk.
  5. Erre jön a füstölt sonka, majd a fele tojás.
  6. A tejfölt összekeverjük az előzőleg lereszelt sajttal, majd a felét rákenjük a tojásrétegre.
  7. Újabb burgonyaréteg, sonka, a maradék tejfölös sajt.
  8. Előmelegített sütőben pirítjuk.
  9. 5 perccel a sütés befejezése előtt kivesszük a tepsit a sütőből, szèpen rárakjuk a tojások másik feléta rakott burgonyára, sózzuk, borsozzuk, majd visszatoljuk a sütőbe az említett 5 percre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x28

Mindenki szereti a rakott burgonyát, ki így, ki úgy készíti. Az én családomban ez a verzió a legnépszerűbb, de csak a képzeletünk szabhat határt a felhasznált alapanyagokhoz.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...