Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplival rakott hús

Krumplival rakott hús
Krumplival rakott hús
170 perc / előkészület: 30 perc sütés: 140 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazán sztorija nincs. Nálunk ez az étel azóta van étlapon, mióta az eszemet tudom. Édesanyámnak gyakran segítettem készíteni, olyankor mindig eltűnt egy-egy szelet nyers krumpli megtejfölözve és megsózva, és valahogy mindig a gyomromban végezték. Máig se tudjuk, hogy milyen kismanó vitte le őket oda. :D

Imádom ezt az ételt, mert finom (a paprika benne valami mennyei) és nem kell vele sokat bíbelődni. Kiadós, de az ember úgysem tudja sosem, hogy hol van benne a határ, és mindig eszik még egy kicsit. Olyan, hogy nálunk a rakott húsból elég, nem létezik. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a krumplit és karikákra vágjuk (kb 3-4 mm). A húst szintén megtisztítjuk (én sosem hagyok rajta se zsírt, se ínt, se semmit, ami nem hús), és szép szeletekre vágjuk, majd kicsit megklopfoljuk, hogy a rostok összetörjenek. Ha ez megvan, akkor gyakorlatilag a recept egyharmada kész is van.
  2. Egy tepsibe olajat öntünk (nem kell benne állni az olajnak), és beleteszünk egy réteg krumplit, amit megsózunk. Ráterítjük a mindkét oldalán megsózott húsok felét, amiket a felső oldalukon megszórunk borssal is.
  3. Erre jön egy réteg tejföl. Nem kell befedni vele teljesen, én ide-oda szoktam pötyögtetni egy nagyobb kupacot.
  4. A tejfölt is megsózzuk és a tv paprikából szeleteket vágunk, és elrendezzük ízlés szerint. Én általában fél-fél paprikát használok a rétegekre. Ezt a réteget is megijesztegetjük olajjal, majd jöhet a második réteg.
  5. A második réteget is hasonlóképp készítjük, majd azt is befedjük krumplival, ez lesz a teteje.
  6. A legfelső réteg krumplit megsózzuk és megtejfölözzük. Itt már befedhetjük az egészet tejföllel (ha sűrű a tejfölünk, akkor higítsuk tejjel!). Erre megint jön egy kis só, majd a szokásos olajos ijesztgetés.
  7. Attól függően, hogy mennyire vizes a krumplink, öntünk a szélén körbe pár cl vizet (max fél dl elég).
  8. Az egészet lefedjük alufóliával, és berakjuk a sütőbe, beállítjuk a hőfokot, és két órára "elfelejtkezünk" a készülő remekműről.
  9. 2 óra elteltével ránézünk. Megszurkáljuk villával, és leellenőrizzük, hogy minden hozzávaló jó porhanyós-e. Amennyiben igen, úgy levesszük a fóliát, és visszatoljuk a sütőbe a tepsit, hogy kicsit megpiruljon a felső réteg.
  10. A kész ételt fogyaszthatjuk hidegen vagy melegen, magában vagy savanyúsággal is. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 25x40 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 724
elküldve: 0
receptkönyvben: 108
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

CandyQueen

Mióta szakács: 2011.05.05.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott krumpli hússal, húsos rakott krumpli, rakott burgonya tojás nélkül

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1017
burgonya 2 kg
sertéscomb 70 dkg
tejföl 450 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tv paprika 1 db
napraforgó olaj 1 dl
víz 0.5 dl