r
Nosalty Logó

Berliner Eisbein - Berlini sertéscsülök

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Berliner Eisbein - Berlini sertéscsülök
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 515 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2056 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2974.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    2277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1204 micro
Összesen 515 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.9 g

Zsír

  • Összesen
    101.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11898.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1988 mg
  • Nátrium
    9108 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1289.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    678 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    1000 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4816 micro
Összesen 2056 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csülköt egy serpenyőbe tesszük, locsolunk rá sört s betesszük a hőkeverés fokozaton 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre. Utána átkapcsolunk grill fokozatra és még 15 percig sütjük.
  2. A krumplikat megpucoljuk, kockára vágjuk, s sós vízben feltesszük főni.
  3. Egy serpenyőben a csíkokra vágott szalonnát megsütjük, rátesszük a köménymagot, az aprított hagymát. Majd, amikor a hagyma megpirult és egy kicsit karamellizálódott, hozzáadjuk a káposztát. Sózzuk, borsozzuk, teszünk bele egy darabokra tépett babérlevelet, rávágjuk a chilit s beleöntjük a bort.
  4. A borsókat kevés vízben megfőzzük. Leöntjük róla a vizet, sózzuk, borsozzuk, öntünk hozzá tejet, s botmixerrel pépesítjük.
  5. Tálaláskor teszünk a tányérra két szeletet a csülökből, mellé káposztát, borsópürét és krumplit, az utóbbira vágunk petrezselymet.
  6. Lehet még mustárt kínálni hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4469
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

A németek kedvence, hajdan még az NDK-ban is kedvelték. Érdekes, hogy ennek az ételnek mennyi neve van, országonként, de még tartományonként is változó. Ismertebb nevei: Hachse, Haxe, Haxn, Schweinshaxe, Knöchla, Hechse, Hämmchen, Rötel, Haspel, Schweinshaxn, Knöchla, Adlerhaxe. De  Ausztriában Stelze, Schwájcban Gnagi, vagy Wädli a neve. Az elkészítésben is van különbség, szinte régiónként változik. Észak-Németországban és Lengyelországban a füstölt csülköt főzik és/vagy sütik, de Dél-Németországban, Ausztriában és Csehországban füstölés nélkül kemencében sütik, vagy grillezik. A köret is változatos, van ahol csak kenyérrel, mustárral és tormával, van ahol krumplipürével és savanyított káposztával, vagy mustárral, tormával és savanyított zöldségekkel, vagy sós krumplival, savanyított káposztával és borsópürével körítik. No és persze  Schnaps (pálinka) és Bier (sör) kíséretében fogyasztják. A sörházakban, sátrakban sramli is jár hozzá. Nos, én egy előző bejegyzésben írt főtt füstölt csülköt használtam fel ehhez az ételhez, azzal a kis csavarral, hogy a csülköt barna sörrel locsoltam, a káposztához fehérbort öntöttem, s a sós krumplira petrezselymet szórtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek