Egybesült bélszín
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gréti

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 19% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
250g marhabélszín383 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
595
Kcal
- 19% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
1000g marhabélszín1530 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2374
Kcal
- 19% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
82.1g marhabélszín126 kcal
-
7g olívaolaj62 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
4.6g salottahagyma3 kcal
-
1.1g rozmaring2 kcal
-
0.5g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3.7g petrezselyem1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
195
Kcal
- 19% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.3 g
Zsír
-
Összesen 37.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 945.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 537 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 201.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 201 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 235 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 612 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 627 micro
Összesen
595
Kcal
- 19% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 225.3 g
Zsír
-
Összesen 151.6 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 650 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3782.2 g
-
Cink 41 mg
-
Szelén 271 mg
-
Kálcium 410 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 288 mg
-
Foszfor 2149 mg
-
Nátrium 599 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 806.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 224 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 803 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 938 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2447 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2508 micro
Összesen
2374
Kcal
- 19% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 310.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 201 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 206 micro
Összesen
195
Kcal
Hozzávalók
-
1 kg marhabélszín
-
1 dl olívaolaj
-
2 db salottahagyma
-
2 szál rozmaring
-
2 szál kakukkfű
-
3 db babérlevél
Elkészítés
- A bélszínt mossuk, hártyázzuk le, tisztítsuk meg az esetleges zsíros részektől.Meghagyva átmérőjét vágjuk egyenesre végeit és helyezzük egy jénai edénybe.
- Egy kisebb edénybe keverjük össze a hagymákat, a vágott petrezselymet, a babérlevelet, kedvenc steak szószunkkal,frissen őrölt borssal és olívaolajjal.
- Az így elkészült pácot öntsük a húsra, kissé masszírozzuk bele és letakarva helyezzük hűtőbe minimum 8 órára, maximum 2 napra.
- Ha a hús készen áll a sütésre, a tálból kivéve szárítsuk le a felületét, sózzuk, borsozzuk és kis olívaolajon, forró serpenyőben pirítsuk minden oldalát 2-3 percig.
- Mikor karamellizálódott a külseje, helyezzük át egy kissé kiolajozott tepsibe és körülbelül 15-20 percre, letakarva mehet az 220 fokos előmelegített sütőbe, míg belseje rózsaszínű nem lesz, tehát közepesen átsül.
- Ha kész, hagyjuk pihenni kicsit, majd vágjunk másfél centis szeleteket belőle.
- Tálaljuk a husit az összeforralt, besűrített és újrafűszerezett páclével megkenve.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 182
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 41
- Össznézettség: 57925
- Feltöltés dátuma: 2013. január 26.
Ajánló
A gyönyörű rózsaszínű szeleteket díszítsük friss fűszernövényekkel, szőlővel, fügével és tálaljuk a kedvenc idényzöldségeinkkel, salátánkkal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:

Gréti
466 recept
Amerika egyik legrégebbi steak éttermének főszakácsától olvastam ezt a receptet. A bélszín kitűnő választás, ha elegáns vacsorát szeretnénk adni. Nem gyakori az ilyen alkalom, de akkor érdemes megadni a módját.
Hozzászólások (3)
Tökéletesen szaftos steaket lehet ezzel a receptek készíteni. Egyáltalán nem nehéz és a sikert garantált! Imádja az egész család!
Örülök, hogy ízlett. Valóban szuper szaftos lesz. Üdv, Gréti
Gréti, milyen köretet ajánlasz ehhez? Már tegnap bepácoltam a husit, de csak holnap sütöm ki, biztos nagyon finom lesz :)
Szia, én biztosan valamilyen 1) zöldségpürét (pl. csicsóka+burgonya, édesburgonya+burgonya, vagy süt?tök+burgonya) készítenék, ezek isteniek egy kis husi szafttal 2) vagy tepsiben, süt?ben sült zöldköretet adnék mellé (sárgarépa, paszternák, fokhagyma, hagyma). Üdv, Gréti
Koszonom szepen, elkeszitettem, nagyon finom lett, tenyleg ouha es izketes. Zoldborsopuret adtam hozza, mert az volt nekem.
Szuper, örülök, hogy ízlett. Egészségetekre! Üdv, Gréti
Szia Gréti. Néhány kérdés a recepthez. A salotta hagymát is össze kell vágni ? Ha igen milyenre ? A rozmaringot és a kakukfüvet a szószba vagy a húsra kell tenni sütés el?tt? A steak szósz mib?l áll nincs kedvenem mert nem csináltam még ilyet. Köszi Tibi.
szia Tibi! A salottát is nagyon apróra össze kell vágni, ez megy a páclébe. A friss zöldf?szerek menjenek a zsiradékba (én olívaolaj és vaj keverékét ajánlom), ha már illatoznak, akkor mehet melléjük a hús a körbepirításra, és az ágak segítségével a zsiradékkal folyamatosan locsold a pirításnál a húst, majd mehet egy rövid sütésre (ugyancsak az ágakkal) a süt?be. Ha kész, akkor vedd ki a serpeny?b?l egy tálra a húst pihenni, e közben a páclevet be lehet forralni a serpeny?ben maradt zsiradékkal, újra f?szerezni, ha kell, és mehet a húsra szósznak, jó étvágyat! üdv, G
Köszi a válaszod ki fogom próbálni. Tibi