r
Nosalty Logó

Wellington bélszín 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Wellington bélszín 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1607 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 6428 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 137 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.5 g

Zsír

  • Összesen
    88 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2867.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1457 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    773.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    704 micro
Összesen 1607 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    534.1 g

Zsír

  • Összesen
    352.1 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    1629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11470.1 g
  • Cink
    91 mg
  • Szelén
    684 mg
  • Kálcium
    726 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    788 mg
  • Foszfor
    5826 mg
  • Nátrium
    3300 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    3092.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    16 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    781 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    188 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    644 micro
  • Kolin:
    2369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2310 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2817 micro
Összesen 6428 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bélszínt nem daraboljuk fel, egy szép 30-35 cm (tésztától függően) hosszú bélszín "rúdat" alakítunk ki! A nyesedékből tatárt készíthetünk.
  2. A bélszínt sózzuk, borsozzuk, ne legyünk visszafogottak!
  3. Egy szép nagy teflon serpenyőben szőlőmagolajat hevítünk. (Nagy a hőtűrése, így nem képződik benne káros anyag). Miden oldalát pár perc alatt megkérgezzük, hogy szép barna legyen.
  4. Kivesszük, pihentetjük.
  5. Ebben a serpenyőben az apróra vágott fokhagymát, majd a gombát megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük, a felesleges levet elpároljuk, és hagyjuk hűlni!
  6. Közben megkenjük a bélszínünket mustárral. Használjunk csípős, tört mustárt, válasszunk drágább kategóriát, megéri!
  7. Folpack-fóliára párhuzamosan, kis átfedéssel kiterítjük a vékony szalonnaszeleteket, eloszlatjuk rajta a kihűlt gombát, ráhelyezzük a mustárral megkent bélszínt. Összetekerjük a fóliával, mint egy szaloncukrot, és mélyhűtőbbe tesszük 40 percre!
  8. Kisméretű burgonyákat hámozunk, és megfőzzük őket.
  9. Kivesszük a hűtőből a csomagunkat! (A fóliát nyilván levesszük.).
  10. A kiterített tésztára helyezzük a húst, belecsomagoljuk, megkenjük a tojássárgájával a tetejét, esetleg késsel óvatosan mintákat vágunk bele.
  11. Előmelegített sötőbe tesszük zsírpapírra, nem kell alá olaj, sem vaj. Szép médiumra sütjük. A pontos időt nehéz eltalálni, függ a kérgezés időtartalmától, a gombaréteg és a tészta vastagságától. Érzésre kell sütni. :) Inkább véresebb legyen, mint túlsütött, ez nagyon fontos!
  12. A főtt burgonyákat serpenyőben kevés fokhagymával, petrezselyemmel aranybarnára pirítjuk.
  13. Tálalásnál egy kis barnamártást haszmálunk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 19076
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 17.

Ajánló

Ezeket a borokat ajánlom hozzá: Gere Kopar 2007, Bock Franc Sel. 2006.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Imádom a bélszínt, minden formában, de ez a legtutibb! Már főzés közben rá kellett jönnöm, hogy viszonylag sok hű-hó van a wellingtonnal, és mikor kérgeztem a húst többször, rám tört az érzés, hogy most bevágom a sütőbe, és egy iszonyat finom médiumos bélszínt eszek. De kérlek titeket, győzzétek le az ilyenfajta gondolatokat, és tartsatok ki a végéig! Kommentelj ,ha tetszik, vagy ha nem!:)

Hozzászólások

kicsivik

H?ha, Kedves Gergely, jómagam szintúgy a bélszín rajongója vagyok, és bár a fáradtságtól a h?t?rés helyett h?t?rést olvastam, imádtam az élvezetes receptleírását. És mivel a konyhámban is szeretem a kihívásokat, egyszer biztosan elkészül, kitartok a végéig, ígérem! Csak a bor is tartson ki tálalásig! 8)

Törölt felhasználó

Kedves Kicsivik! Köszike a kommentet..majd dobj egy mélt képekkel...Geri

Törölt felhasználó

Nagyon jo a recept csak igy tovább!!

Törölt felhasználó

kérlek szépen csak közelítve írd már meg nekem,hogy mennyi ideig sütötted...a kép alapján nyersnek t?nik,már ne is haragudj.Tudom,hogy angolszász konyha,miegymás,de ez az én ízlésemnek fújj...tudnál esetleg segíteni,kérgezzem tovább?vagy felejtsem el Mr. Wellingtont egy életre?:) köszönöm

Törölt felhasználó

Kedves Elise! Bocsánat a kés?i válaszért. A bélszínt én oldalanként mondjuk maximum 1 percig kérgeztem, de ennek pont az a lényege h csak kérgezzük és ezáltal benntartsuk a hús nedveit a húsban, színt adjunk neki és ne süssük át! Én addig sütöttem még a tészta szép aranybarna lett! Esetleg azt tudod még csinálni hogy kérgezés után bedobod a süt?be mondjuk 8-10 percre kiveszed és utána mustározod és "csomagolod" be a többi hozzávalóba. Remélem tudtam segíteni és nem késtem el!

Törölt felhasználó

Kedves No Salty! Kedves t?letek az iwiwes ajánlás! El?ször nem tudtam mire vélni a 631-es nézettséget! Köszi Geri

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezek a dolgok mindig legyenek a konyhádban, ha sérülést szereznél

Talán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)

Nosalty

További cikkek

HETI MENÜ: házias fogások, amelyektől egy balatoni nyaralóban érzed magad

Lecsó kolbásszal, rántott hekk, főtt kukorica, lángos sok tejföllel vagy ducira töltött töltött paprika? Csupa-csupa nyári fogást hoztunk, amelyek a nagyi nyaralójában levő rezsón is simán összedobhatók! Ha pedig nem utaztok idén, legalább ezekkel a receptekkel nosztalgiázzatok! Finom lesz, ígérjük...főzzetek velünk jövő héten is!