Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Wellington bélszín 2.

Wellington bélszín 2.
Wellington bélszín 2.
70 perc / előkészület: 50 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a bélszínt, minden formában, de ez a legtutibb! Már főzés közben rá kellett jönnöm, hogy viszonylag sok hű-hó van a wellingtonnal, és mikor kérgeztem a húst többször, rám tört az érzés, hogy most bevágom a sütőbe, és egy iszonyat finom médiumos bélszínt eszek. De kérlek titeket, győzzétek le az ilyenfajta gondolatokat, és tartsatok ki a végéig!
Kommentelj ,ha tetszik, vagy ha nem!:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ezeket a borokat ajánlom hozzá: Gere Kopar 2007, Bock Franc Sel. 2006.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bélszínt nem daraboljuk fel, egy szép 30-35 cm (tésztától függően) hosszú bélszín "rúdat" alakítunk ki! A nyesedékből tatárt készíthetünk.
  2. A bélszínt sózzuk, borsozzuk, ne legyünk visszafogottak!
  3. Egy szép nagy teflon serpenyőben szőlőmagolajat hevítünk. (Nagy a hőtűrése, így nem képződik benne káros anyag). Miden oldalát pár perc alatt megkérgezzük, hogy szép barna legyen.
  4. Kivesszük, pihentetjük.
  5. Ebben a serpenyőben az apróra vágott fokhagymát, majd a gombát megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük, a felesleges levet elpároljuk, és hagyjuk hűlni!
  6. Közben megkenjük a bélszínünket mustárral. Használjunk csípős, tört mustárt, válasszunk drágább kategóriát, megéri!
  7. Folpack-fóliára párhuzamosan, kis átfedéssel kiterítjük a vékony szalonnaszeleteket, eloszlatjuk rajta a kihűlt gombát, ráhelyezzük a mustárral megkent bélszínt. Összetekerjük a fóliával, mint egy szaloncukrot, és mélyhűtőbbe tesszük 40 percre!
  8. Kisméretű burgonyákat hámozunk, és megfőzzük őket.
  9. Kivesszük a hűtőből a csomagunkat! (A fóliát nyilván levesszük.).
  10. A kiterített tésztára helyezzük a húst, belecsomagoljuk, megkenjük a tojássárgájával a tetejét, esetleg késsel óvatosan mintákat vágunk bele.
  11. Előmelegített sötőbe tesszük zsírpapírra, nem kell alá olaj, sem vaj. Szép médiumra sütjük. A pontos időt nehéz eltalálni, függ a kérgezés időtartalmától, a gombaréteg és a tészta vastagságától. Érzésre kell sütni. :) Inkább véresebb legyen, mint túlsütött, ez nagyon fontos!
  12. A főtt burgonyákat serpenyőben kevés fokhagymával, petrezselyemmel aranybarnára pirítjuk.
  13. Tálalásnál egy kis barnamártást haszmálunk. Jó étvágyat!

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 468
elküldve: 5
receptkönyvben: 139
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nemeskéri Gergely

Mióta szakács: 2010.08.31.
3 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

weelington beefsteak, marhabélszín wellington módra

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2019-10-10 15:45

Kedves Szakácsunk!
Köszönjük a gyönyörű receptjeidet.
 Szerintünk ez a fogás nagy eséllyel befutó lehet a Bock receptversenyünkön! Nevezd be az alábbi linken október 30-ig, hogy Tiéd legyen a 3 napos wellness hétvége a Bock Hotel Ermitage****-ban 2 fő részére, vagy a többi értékes ajándék egyike! A jó hírünk, hogy egyszerre több receptedet is nevezheted, szurkolunk Neked!
https://www.nosalty.hu/ajanlo/nyerj-hetveget-villanyban-uj-receptverseny...
Üdvözlettel, a Nosalty csapata

Geruka
Nemeskéri Gergely / Geruka Sat, 2011-02-19 01:28

Kedves No Salty!

Kedves tőletek az iwiwes ajánlás! Először nem tudtam mire vélni a 631-es nézettséget!

Köszi Geri

Elise
Elise / Elise Thu, 2011-02-17 22:28

kérlek szépen csak közelítve írd már meg nekem,hogy mennyi ideig sütötted...a kép alapján nyersnek tűnik,már ne is haragudj.Tudom,hogy angolszász konyha,miegymás,de ez az én ízlésemnek fújj...tudnál esetleg segíteni,kérgezzem tovább?vagy felejtsem el Mr. Wellingtont egy életre?:) köszönöm

Geruka
Nemeskéri Gergely / Geruka Mon, 2011-02-28 16:38

Kedves Elise!

Bocsánat a késői válaszért. A bélszínt én oldalanként mondjuk maximum 1 percig kérgeztem, de ennek pont az a lényege h csak kérgezzük és ezáltal benntartsuk a hús nedveit a húsban, színt adjunk neki és ne süssük át! Én addig sütöttem még a tészta szép aranybarna lett! Esetleg azt tudod még csinálni hogy kérgezés után bedobod a sütőbe mondjuk 8-10 percre kiveszed és utána mustározod és "csomagolod" be a többi hozzávalóba.
Remélem tudtam segíteni és nem késtem el!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-01-11 21:04

Nagyon jo a recept csak igy tovább!!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sat, 2010-12-18 21:40

Hűha, Kedves Gergely, jómagam szintúgy a bélszín rajongója vagyok, és bár a fáradtságtól a hőtűrés helyett hűtőrést olvastam, imádtam az élvezetes receptleírását. És mivel a konyhámban is szeretem a kihívásokat, egyszer biztosan elkészül, kitartok a végéig, ígérem! Csak a bor is tartson ki tálalásig! 8)

1617
marhabélszín 2 kg
csiperkegomba 1 kg
bacon 10 szelet
fokhagyma 2 gerezd
tojássárgája 1 db
leveles tészta 1 csomag
újkrumpli 1 kg
petrezselyem 1 csokor
szőlőmagolaj 1 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
dijoni mustár 2 ek