Nosalty Logó

Burgonyával és paradicsommal rakott hús

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Panyitimi
Burgonyával és paradicsommal rakott hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1345 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2691 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 152 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    102.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1689.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    798 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 1345 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.4 g

Zsír

  • Összesen
    205.1 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3378.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1596 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1195.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 2691 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    145 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 152 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsokat sózzuk, borsozzuk, átkenjük mustárral, és félretesszük.
  2. Amíg a húst átjárják a fűszerek, megtisztítjuk a zöldségeket, és felkarikázzuk őket.
  3. A húsokat kevés olajon hirtelen átsütjük, és egy tűzálló tál aljára tesszük. Következik a felkarikázott hagyma. A fokhagymát a tejfölbe darabolva vagy zúzva beletesszük, és elkeverjük, majd a hagymára kenjünk. A tetejére rakjuk a felszeletelt paradicsomot és burgonyát. Végül az egészet leöntjük a tejszínnel.
  4. 180 fokos sütőbe 50 perc alatt készre sütjük. 40 percig alufóliával a tetején süssük, és az utolsó 10 percben pirítsuk szép aranybarnára.
  5. Köretként zöldsalátát vagy savanyú uborkát kínálhatunk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3871
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Panyitimi 19 recept

Egy kedves ismerősöm számára kreáltam ezt az ételt. A hangsúly az egyszerűségen, házias, tápláló ízeken van. Az alapanyagok könnyen beszerezhetőek, az étel gyorsan elkészíthető és nem utolsósorban olcsó. Csak remélhetem, hogy elkészíti a kedves Konyhatündérúr.:)))

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezeket a zöldségeket és virágokat ültessük áprilisban

Ahogy beköszönt a kellemes tavaszi időjárás, úgy szaporodnak meg kinti teendőink is. Ha szabadidőnk nagy részét az udvaron szeretnénk tölteni, amint beköszönt a meleg, akkor most álljunk neki a kerti munkálatoknak, hogy később gyönyörködhessünk bimbózó virágainkban és zöldellő növényeinkben. ezeket ültessük el áprilisban.

Mucsi Blanka

„Mindig arra buzdítom az embereket, hogy az ő esküvői tortájuk...

A rögtön felismerhető, különleges színekben pompázó, szabályos mértani formájú torták mellett egy ideje izgalmas desszertválogatások is készülnek az Egy csipet torta műhelyében. Bár a tavalyi év és a járványhelyzet nem kedvezett az esküvőknek és a rendezvényeknek, az ünnepi torták és a sütisdobozok iránt most minden eddiginél nagyobb az érdeklődés. Horváth Alexandra, a tortaműhely alapítója az őszi esküvők varázsáról, az inspiráció forrásairól és a sütés terápiás hatásáról is mesélt.

Chilembu Krisztina

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.