r
Nosalty Logó

Burgonyával és paradicsommal rakott hús

Panyitimi
Burgonyával és paradicsommal rakott hús
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1345
Kalória
54.7g
Fehérje
53.1g
Szénhidrát
102.5g
Zsír
597.8g
Víz
241.6g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
13.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1345 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2691 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    102.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1689.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    798 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    597.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 1345 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.4 g

Zsír

  • Összesen
    205.1 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3378.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1596 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1195.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 2691 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    145 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

  1. A húsokat sózzuk, borsozzuk, átkenjük mustárral, és félretesszük.
  2. Amíg a húst átjárják a fűszerek, megtisztítjuk a zöldségeket, és felkarikázzuk őket.
  3. A húsokat kevés olajon hirtelen átsütjük, és egy tűzálló tál aljára tesszük. Következik a felkarikázott hagyma. A fokhagymát a tejfölbe darabolva vagy zúzva beletesszük, és elkeverjük, majd a hagymára kenjünk. A tetejére rakjuk a felszeletelt paradicsomot és burgonyát. Végül az egészet leöntjük a tejszínnel.
  4. 180 fokos sütőbe 50 perc alatt készre sütjük. 40 percig alufóliával a tetején süssük, és az utolsó 10 percben pirítsuk szép aranybarnára.
  5. Köretként zöldsalátát vagy savanyú uborkát kínálhatunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egy kedves ismerősöm számára kreáltam ezt az ételt. A hangsúly az egyszerűségen, házias, tápláló ízeken van. Az alapanyagok könnyen beszerezhetőek, az étel gyorsan elkészíthető és nem utolsósorban olcsó. Csak remélhetem, hogy elkészíti a kedves Konyhatündérúr.:)))

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...