r
Nosalty Logó

Burgonyával és paradicsommal rakott hús

Panyitimi
Burgonyával és paradicsommal rakott hús
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1345
Kalória
54.7g
Fehérje
53.1g
Szénhidrát
102.5g
Zsír
597.8g
Víz
241.6g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
13.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1345 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2691 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    102.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1689.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    798 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    597.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 1345 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.4 g

Zsír

  • Összesen
    205.1 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3378.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1596 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1195.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 2691 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    145 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

  1. A húsokat sózzuk, borsozzuk, átkenjük mustárral, és félretesszük.
  2. Amíg a húst átjárják a fűszerek, megtisztítjuk a zöldségeket, és felkarikázzuk őket.
  3. A húsokat kevés olajon hirtelen átsütjük, és egy tűzálló tál aljára tesszük. Következik a felkarikázott hagyma. A fokhagymát a tejfölbe darabolva vagy zúzva beletesszük, és elkeverjük, majd a hagymára kenjünk. A tetejére rakjuk a felszeletelt paradicsomot és burgonyát. Végül az egészet leöntjük a tejszínnel.
  4. 180 fokos sütőbe 50 perc alatt készre sütjük. 40 percig alufóliával a tetején süssük, és az utolsó 10 percben pirítsuk szép aranybarnára.
  5. Köretként zöldsalátát vagy savanyú uborkát kínálhatunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egy kedves ismerősöm számára kreáltam ezt az ételt. A hangsúly az egyszerűségen, házias, tápláló ízeken van. Az alapanyagok könnyen beszerezhetőek, az étel gyorsan elkészíthető és nem utolsósorban olcsó. Csak remélhetem, hogy elkészíti a kedves Konyhatündérúr.:)))

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...