Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bécsi túrós palacsinta újragondolva

Bécsi túrós palacsinta újragondolva
Bécsi túrós palacsinta újragondolva
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a különféle édes töltelékes palacsintákat, így a különleges Bécsi túróst is, melyet most egy picit "magyarosítottam" (tetejére tejföl került). :)

Ez a palacsinta nagyon kiadós, és remekül illik a tartalmas levesekhez, mint pl. egy minestronéhez.

hozzávalók / 10 adag

Tészta

Töltelék

ajánlat

A tepsiből egyenként tányérra tálalom, akár friss gyümölcsökkel, akár tejszínhabbal nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb tálba felütjük a tojásokat, beletesszük a cukrot, sót, és egy kicsit felverjük vastagabb szálú habverővel.
  2. Utána a szitált lisztet és a tejet szakaszosan és felváltva adjuk hozzá folyamatos keverés közben, ügyeljünk arra, hogy a tészta teljesen csomómentes legyen. Végül belekeverjük a 2 evőkanál olajat, és az egészet kb. 1 dl szódavízzel (vagy szénsavas ásványvízzel) lazítjuk.
  3. Egy-egy palacsinta kisütése: 1 evőkanálnyi olajat egy alacsony falú palacsintasütőben felhevítünk, és a forró olajba 1 merőkanálnyi palacsintatésztát oszlatunk el egyenletesen. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük kb. 1 perc alatt. A megadott anyaghányadból (palacsinta átmérőtől függően) 10-12 palacsinta lesz.
  4. Forró vízben átmossuk a mazsolát, picit állni hagyjuk, közben elkészítjük a tejfölös öntetet és a túrótölteléket. A tejfölt simára keverjük 1 g vanília őrleménnyel és a cukorral, majd félretesszük.
  5. A túrót szitán áttörjük, elkeverem benne a cukrot, sót, 2 g vanília őrleményt, végül a tojásokat is, és amikor teljesen homogén, akkor belekeverjük a mazsolát is. Utána a palacsinták közepére 2-3 evőkanálnyi túrótölteléket halmozunk, és a széleket középre hajtjuk.
  6. A palacsintasütésnél kimaradt 2 evőkanál olajjal (vagy más zsiradékkal) egy nagyobb tepsit kikenünk, a sütőt 160 °-ra előmelegítjük. A tepsibe a palacsintákat hajtással lefelé belehelyezzük (egymásra egy picit rácsúsztatva), és a tetejükön egyenletesen eloszlatjuk a tejfölt. Kb. 30-35 percig sütjük, majd pár percig még grillfokozaton, hogy a teteje szép barnás színt kapjon.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x40 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 588
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Juhász István

Mióta szakács: 2020.05.30.
34 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: osztrák
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrós palacsinta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2020-06-09 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2020.06.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

485
finomliszt 20 dkg
tej 5 dl
cukor 1 ek
tojás 3 db
himalája só 1 csipet
napraforgó olaj 2 ek
szódavíz 1 dl
tehéntúró 90 dkg
tojás 4 db
cukor 25 dkg
himalája só 1 csipet
vanília 3 g
mazsola 10 dkg
tejföl 3 dl