r
Nosalty Logó

Bécsi fahéjas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bécsi fahéjas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 1532 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 6126 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 379 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    79.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1713.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    754 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.9 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 1532 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.6 g

Zsír

  • Összesen
    318 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6854.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1696 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    789 mg
  • Foszfor
    3015 mg
  • Nátrium
    1147 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    671.6 g
  • Cukor
    290 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    157 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    103 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    402 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 6126 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 379 Kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A mazsolát forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, durvára vágjuk, és a rumot ráöntjük. A mandulát a cukorral, a fahéjjal, a kardamommal, a citromhéjjal, a rumos mazsolával és a tejszínnel összekeverjük.
  2. A marcipánt vékony szeletekre vágjuk.
  3. A túrót áttörjük, és a tejjel, a tojással, az olajjal, a sóval összekeverjük.
  4. A sütőport a lisztbe keverjük, majd azt evőkanalanként a túróhoz adjuk, és sima tésztává gyúrjuk.
  5. A sütőt előmelegítjük.
  6. A tésztát lisztezett gyúródeszkán téglalap alakúra nyújtjuk. A hosszabb oldaláról egy 2 cm vastag csíkot levágunk. A tésztát kivajazott tepsire fektetjük, a marcipánt és a mandulamasszát ráterítjük.
  7. A tészta hosszabb oldalait kétfelől majdnem a közepéig feltekerjük.
  8. A levágott tésztacsíkot négy darabra osztjuk, a tészta tetejére fektetjük, rányomkodjuk. a sütőbe tolva aranysárgára sütjük. Még melegen porcukorral megszórjuk.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 45x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 16218
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 24.

Ajánló

Frissen fogyasztva a legjobb, uzsonnára egy tea vagy kávé mellé ajánlom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Amikor ezt a süteményt a férjem osztrák kollegáinak elkészítettem, óriási sikert arattam vele!

Hozzászólások (4)

P.

Nagyon jó recept! Ki fogom próbálni. Boldog karácsonyt! Eszter

nyamóka

H???, de széép! :-) Nem csodálom, hogy sikere volt! :-)

Boribon

Az a recept, amiben kardamon van, csak jo lehet. Ez a kalacs gyonyoru!

libaláb

Egyszer? volt dolgozni a tésztával (bár a marcipánnal nem érdemes külön vesz?dni, mert úgyis összeállt egy tömbbe, a szeletelés ellenére) az egyszer?ség kedvéért ?zgerincformában sütöttem, egyébként csak úgy találomra 160 fokon, mivel nem találtam a leírásban err?l semmit, de ez pont megfelel? volt. Az íze leírhatatlan, tényleg nagyon finom, nem bántam meg, hogy szentestére ezzel kísérleteztem. Köszönöm a receptet, nagy sikert arattam vele.

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek