r
Nosalty Logó

Bécsi almás rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Bécsi almás rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A mázhoz

A szóráshoz

Összesen 741 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A mázhoz

A szóráshoz

Összesen 4445 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A mázhoz

A szóráshoz

Összesen 218 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 741 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.7 g

Zsír

  • Összesen
    187.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5135 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    471 mg
  • Foszfor
    1274 mg
  • Nátrium
    2470 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    642.7 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1006.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    997 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    953 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 4445 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 218 Kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A mázhoz

A szóráshoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A liszthez adjuk a sót.
  2. A tojást egy kis tálkába ütjük, lazán felverjük, és belekeverjük az olajat és a vizet. A liszthez adjuk ezt az egyveleget, alaposan összedolgozzuk, majd lisztezett felülelten dagasztjuk a tésztát.
  3. Addig dagasztjuk, míg hólyagos nem lesz a buci felülete.
  4. Olajjal lekenjük a tetejét, letakarjuk, és fél órán át pihentetjük.
  5. Közben elkészítjük a tölteléket: az almákat megpucoljuk, magházukat kivesszük, és vékonyra szeleteljük. Tálba tesszük, hozzákeverjük a mazsolát, a mandulát, a cukrot, a reszelt citromhéjat, a citromlevet és a rumot. A zsemlemorzsát pedig vajon világos színűre pirítjuk.
  6. Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk a tésztát, téglalap alakúra. Amikor egészen vékony, óvatosan kézzel meghúzkodjuk minden irányban, hogy még vékonyabb és nagyobb legyen a tészta. (A folyamat végén nem a mi rétesünk hajszálvékonyságára számítsunk, mert a bécsi almás rétes tésztája vastagabb annál.)
  7. Nagy konyharuhára terítjük a tésztát. Jól megkenjük az olvasztott vajjal, meghintjük mindenhol zsemlemorzsával, és egyik felén elosztjuk a tölteléket, a széleket kissé szabadon hagyva.
  8. A töltelékes oldalánál kezdve feltekerjük, a végeket összecsípve lezárjuk, és kivajazott tepsibe patkó alakra hajlítva átemeljük. Tetejét megkenjük a cukros tejszínnel.
  9. Az előmelegített sütőbe dugjuk úgy 45 percre, közben többször átkenjük a tejszínes mázzal.
  10. Amikor kész, a sütőben hagyjuk negyed órán át, majd langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 495
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 78
  • Össznézettség: 94295
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem hallottam erről a finomságról egészen addig, míg végig nem lapoztam szakácskönyvtáram legújabb egyedét, a Desszertek c. süteményeskönyvet. Első látásra szerelemből másnapi elkészítés lett. Aki szereti az almás sütiket, annak kipróbálása kötelező!

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A mázhoz

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.