Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomos-paradicsomos csirkemell parmezános bundában

Bazsalikomos-paradicsomos csirkemell parmezános bundában
Bazsalikomos-paradicsomos csirkemell parmezános bundában
65 perc / előkészület: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az a csirke, amit ha hetente készítenék, akkor se unnék meg, mert annyira finom! Még karácsonyi fogásként is megállná a helyét. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sóval ízesítjük, majd parmezánnal elkevert zsemlemorzsába forgatjuk.
  2. Tepsibe sorakoztatjuk, olajjal meglocsoljuk, majd 200 fokon addig sütjük, amíg a csirke el nem készül (egyszer megfordítottam őket).
  3. Ezután egy kis sóval, borssal, cukorral és zöld fűszerekkel elkevert paradicsompürével kenjük meg a húsokat, arra jön a friss bazsalikom, végül pedig a mozzarella.
  4. A sütőben még kb. 10 percig sütjük.
  5. Krumplipürével és salátával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 551
elküldve: 3
receptkönyvben: 151
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

parmezános csirkemell, paradicsomos-sajtos csirke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

220
csirkemell filé 1 db
0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 4 ek
parmezán sajt 5 dkg
olívaolaj 2 ek
sűrített paradicsom 5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csapott ek
oregánó 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
bazsalikom 1 csokor
mozzarella 15 dkg