r
Nosalty Logó

Kimochi tofu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
lac
Kimochi tofu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 410 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1639 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2766.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    1045 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    1259 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 410 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    110.8 g

Zsír

  • Összesen
    97 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11064.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    4178 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    1289 mg
  • Nátrium
    5034 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    604.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1501 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 1639 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1182.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk fel a gyömbért julienre, a fokhagymát a lehető legapróbbra és az újhagyma zöldjét vékony karikákra. Vágjuk fel a tofut 1,5-2 cm vastag csíkokra és itassuk le a tofuról a vizet konyhai törlőpapírral úgy, hogy belecsavarjuk és kinyomkodjuk, vigyázva, hogy ne törjük össze.
  2. Forgassuk bele a tofut a keményítőbe, majd süssük meg serpenyőben 3 ek forró olajban, pár percenként megforgatva, amíg minden oldala aranysárga színt nem kap. Vegyük ki az olajból és tegyük félre.
  3. A serpenyőben maradt olajat alaposan forrósítsuk fel és ügyeljünk rá, hogy végig forró legyen, így az egész sütés nem tart tovább 2-3 percnél.
  4. A forró olajon futtassuk meg a gyömbért és a fokhagymát folyamatosan keverve, amíg a gyömbér elszíneződik, és rögtön tegyük hozzá a vajat. Ha friss vöröshagymát használunk, most tegyük bele és forgassuk fél percig.
  5. Ha a vaj elolvadt, öntsük hozzá a szakét és keverjük el. Öntsük hozzá a teriyaki szószt és a csili pasztát és keverjük el. Tegyük bele a félretett tofut és alaposan forgassuk bele, hogy a szósz mindenhol bevonja.
  6. Ha a mártás besűrűsödött és nem sok folyadék maradt, tegyük hozzá az újhagyma zöld felét és forgassuk bele, ezután azonnal vegyük le a tűzről. Tálaláskor szórjuk meg az újhagymazöld másik felével és a pirított vöröshagymával.
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 581
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 17.

Ajánló

Rizzsel érdemes fogyasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept ihletője Hiroyuki Terada mesterséf.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili