r
Nosalty Logó

Bazsalikomos csirke sajtmártással, rizságyon sütve

NS
Bazsalikomos csirke sajtmártással, rizságyon sütve
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rizses csirkéhez

A mártáshoz

A tál előkészítéséhez

A tetejére

741
Kalória
34.2g
Fehérje
59.8g
Szénhidrátok
39.2g
Zsír
99.8g
Víz
158.2g
Koleszterin
2.2g
Rost
2.7g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A rizses csirkéhez

A mártáshoz

A tál előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 741 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A rizses csirkéhez

A mártáshoz

A tál előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 2958 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A rizses csirkéhez

A mártáshoz

A tál előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 273 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1378.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    99.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 741 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.6 g

Zsír

  • Összesen
    156.7 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    633 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5512.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1891 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1718 mg
  • Nátrium
    1536 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    399 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1295 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    665 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 2958 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 273 kcal

Elkészítés

A rizses csirkéhez

  1. A rizst feltesszük sós vízben főni.
  2. Közben a húst kisebb kockákra vagy ízlés szerint csíkokra vágjuk.
  3. Olívaolajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük és a húst rádobjuk. Pirítjuk, majd (lehetőleg friss) bazsalikommal, sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük és kevés vízzel majdnem készre pároljuk.
  4. Közben elkészítjük a sajtmártást.
  5. Tűzálló tálat kivajazunk és vékonyan meglisztezzük. Aljára tesszük a rizst, erre a húst, szaftjával együtt szépen elegyengetve, de a rizst nem teljesen befedve.
  6. A mártást a ragura öntjük, hogy a hús között szépen áttörjön a rizsre is.
  7. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk és forró sütőben mintegy 10-15 perc alatt rásütjük a sajtot. Ne süssük szárazra, a lényeg a fogás "mártásos" jellegén van.
  8. Sajtmártás elkészítése:
  9. Vajon lisztet futtatunk, míg nem habzik, ekkor beleöntjük lassan, folyamatos kevergetés közben a tejet.
  10. Forrás közeli állapotban beletesszük a lereszelt sajtot, tejfölt (el is hagyható), ízlés szerinti mennyiségű tört fokhagymát, őrölt köményt vagy szerecsendiót, sót.
  11. Egyszeri, lassan elért felforralással készre főzzük és félretesszük; mint a közben elkészült rizst.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Nem volt kedvem a szendvicsvacsorához munkából hazaérve, viszont hosszadalmas konyházáshoz se fűlt a fogam, így keletkezett ez.  

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...