r
Nosalty Logó

Bazsalikomos csirke sajtmártással, rizságyon sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Bazsalikomos csirke sajtmártással, rizságyon sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A rizses csirkéhez

A mártáshoz

A tál előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 741 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A rizses csirkéhez

A mártáshoz

A tál előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 2958 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A rizses csirkéhez

A mártáshoz

A tál előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 273 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1378.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 741 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.6 g

Zsír

  • Összesen
    156.7 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    633 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5512.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1891 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1718 mg
  • Nátrium
    1536 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    399 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1295 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    665 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 2958 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 273 Kcal

Hozzávalók

A rizses csirkéhez

A mártáshoz

A tál előkészítéséhez

A tetejére

Elkészítés

A rizses csirkéhez

  1. A rizst feltesszük sós vízben főni.
  2. Közben a húst kisebb kockákra vagy ízlés szerint csíkokra vágjuk.
  3. Olívaolajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük és a húst rádobjuk. Pirítjuk, majd (lehetőleg friss) bazsalikommal, sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük és kevés vízzel majdnem készre pároljuk.
  4. Közben elkészítjük a sajtmártást.
  5. Tűzálló tálat kivajazunk és vékonyan meglisztezzük. Aljára tesszük a rizst, erre a húst, szaftjával együtt szépen elegyengetve, de a rizst nem teljesen befedve.
  6. A mártást a ragura öntjük, hogy a hús között szépen áttörjön a rizsre is.
  7. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk és forró sütőben mintegy 10-15 perc alatt rásütjük a sajtot. Ne süssük szárazra, a lényeg a fogás "mártásos" jellegén van.
  8. Sajtmártás elkészítése:
  9. Vajon lisztet futtatunk, míg nem habzik, ekkor beleöntjük lassan, folyamatos kevergetés közben a tejet.
  10. Forrás közeli állapotban beletesszük a lereszelt sajtot, tejfölt (el is hagyható), ízlés szerinti mennyiségű tört fokhagymát, őrölt köményt vagy szerecsendiót, sót.
  11. Egyszeri, lassan elért felforralással készre főzzük és félretesszük; mint a közben elkészült rizst.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 30633
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 13.

Ajánló

Szabadon variálható. Jómagam már elfogyasztásakor éreztem egy kis fehérbor hiányát, amiben a húst lehetett volna párolni és kevés őrölt gyömbért a mártásból (sokaknak lehet furcsa a gyömbér a sajtmártásban, de szerintem emeli a fényét). Legközelebb még jobb lesz....   Friss salátával kínáljuk!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem volt kedvem a szendvicsvacsorához munkából hazaérve, viszont hosszadalmas konyházáshoz se fűlt a fogam, így keletkezett ez.  

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon fincsi lett, koszi a receptet!

andycsek

Én tettem a legvégén még sütés el?tt a tetejére karikára vágott zöld olivabogyót, jó ízt adott neki. És kipróbáltam a plusz ajánlásodat is, fehér borosan és gyömbéresen a sajtszószt, valóban kellemes ízt ad neki, úgyhogy ajánlom másoknak is! Nekem els? próbálkozás és kezd? szakács létemre NAGYON FINOM LETT! Úgyhogy köszönöm én is a jó receptet!!!

Lucaaa

Szia. Kipróbáltam a receptedet, és nagyon jól sikerült! Bár bazslikomom pont nem volt itthon, ezért rozmaringos csirke került a rizságyra, de így is finom lett. Köszi a receptet. Üdv: Luca

Hozzávalók

A rizses csirkéhez

A mártáshoz

A tál előkészítéséhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.