Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Batyus harcsa

Batyus harcsa
Batyus harcsa
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tegnapi napon vendégek jöttek hozzánk! Végre megvendégelhettük Apósomat és Anyósomat! Eleddig mindig mi mentünk hozzájuk vasárnapi ebédre, de most Tímea kitalálta, hogy tehermentesítünk (ha már én úgyis szeretek főzni), és nálunk lesz az ebéd. Na lett is bennem para!! Nem kicsi, hiszen Apósom vendéglátós, aki már valószínűleg nagyon-nagyon sok finom kaját látott, evett. Én meg a kis kezdetleges tudományommal próbálkozom. :-) A másik pedig, hogy én ugyebár nem a szokásos pöriket meg rántott husikat készítem! Na mindegy, vágjunk bele, egyszer élünk. :-)

És elkezdődött, hogy mit is lehetne felszolgálni, ami megütheti a színvonalat, és mindenkinek meg is felel, mármint hogy legalább megkóstolja!
Hát pár dolgot kilőttünk gyorsan, mint pl. a spenótos csirke vagy a pisztáciás töltött bárány. Végül arra jutottunk, hogy legyen hal! Ez a könnyen és gyorsan elkészíthető kis finomság lett a nyertes! Azt az elkészítési módot írom le, ami eredetileg szerepel, nem konkrétan, amit én készítettem, mert az szerintem szebben mutat, de sajnos idő hiányban szenvedtem, így nem tudtam így elkészíteni!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit főzzük elő, sós vízben 5-8 percig forrás után. Addig vegyünk elő alufóliát. Tépjünk 4 db akkorát belőle, hogy a harcsaszeletek és a zöldségek elférjenek benne, dupla legyen, mert "batyut" csinálunk belőle!!
  2. 4 oldalát hajtsuk fel, az aljába helyezzünk el karikára vágott citromot, erre fektessük rá a harcsát. A sütőtököt daraboljuk fel, a krumplit, ha kész, mártsuk hideg vízbe, és ugyanakkora darabokra vágjuk fel, mint a tököt. Az édesköményt nyolcadoljuk. A póréhagymát karikázzuk. Mindezt tegyük a hal mellé, akkora legyen a batyu, hogy elférjenek.
  3. Szórjuk rá a koktélparadicsomot és az olajbogyót, sózzuk, borsozzuk, a kakukkfüvet terítsük a halra, valamint az édeskömény tetején lévő "leveleket" is tépkedjük a halra.
  4. Az egészet locsoljuk meg jól olívaolajjal, majd egy kevés fehérborral.
  5. Ebből csináljunk 4 szép csomagot. :-)
  6. Majd ha ezzel készen vagyunk, szépen zárjuk be a batyukat, a tetején csavarjuk jól össze az alufóliát. Légmentesen zárjuk le!
  7. Ezeket helyezzük egy tepsibe, majd az előmelegített, 200-220 fokos sütőben cirka 30-40 perc alatt megsül.
  8. A tálaláskor óvatosan nyissuk ki a batyukat, és tegyük tányérra!
  9. Köret nem fontos hozzá, hiszen a hal mellett lévő zöldségek már önmagukban megfelelőek (de én pároltam hozzá egy kevés brokkolit és spárgát). Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 223
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéjas Kávé

Mióta szakács: 2013.02.09.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges harcsafilé, halas-zöldséges batyuk, párolt zöldséges-harcsafilés batyuk sütőben sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

378
törpeharcsa 50 dkg
burgonya 3 közepes db
édeskömény 1 db
sütőtök 25 dkg
koktélparadicsom 10 db
póréhagyma 1 közepes db
fekete olajbogyó 12 db
citrom 2 db
kakukkfű 2 szál
fehérbor 1 dl
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint