Nosalty Logó

Batyus harcsa

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéjas Kávé
Batyus harcsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 374 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1491 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 64 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    374 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    481 micro
  • β-karotin
    3056 micro
  • β-crypt
    1831 micro
  • Likopin
    1094 micro
  • Lut-zea
    909 micro
Összesen 374 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    91.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3293.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1469 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1496 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1405 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1925 micro
  • β-karotin
    12224 micro
  • β-crypt
    7325 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    3634 micro
Összesen 1491 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    535 micro
  • β-crypt
    321 micro
  • Likopin
    192 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 64 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit főzzük elő, sós vízben 5-8 percig forrás után. Addig vegyünk elő alufóliát. Tépjünk 4 db akkorát belőle, hogy a harcsaszeletek és a zöldségek elférjenek benne, dupla legyen, mert "batyut" csinálunk belőle!!
  2. 4 oldalát hajtsuk fel, az aljába helyezzünk el karikára vágott citromot, erre fektessük rá a harcsát. A sütőtököt daraboljuk fel, a krumplit, ha kész, mártsuk hideg vízbe, és ugyanakkora darabokra vágjuk fel, mint a tököt. Az édesköményt nyolcadoljuk. A póréhagymát karikázzuk. Mindezt tegyük a hal mellé, akkora legyen a batyu, hogy elférjenek.
  3. Szórjuk rá a koktélparadicsomot és az olajbogyót, sózzuk, borsozzuk, a kakukkfüvet terítsük a halra, valamint az édeskömény tetején lévő "leveleket" is tépkedjük a halra.
  4. Az egészet locsoljuk meg jól olívaolajjal, majd egy kevés fehérborral.
  5. Ebből csináljunk 4 szép csomagot. :-)
  6. Majd ha ezzel készen vagyunk, szépen zárjuk be a batyukat, a tetején csavarjuk jól össze az alufóliát. Légmentesen zárjuk le!
  7. Ezeket helyezzük egy tepsibe, majd az előmelegített, 200-220 fokos sütőbencirka 30-40 perc alatt megsül.
  8. A tálaláskor óvatosan nyissuk ki a batyukat, és tegyük tányérra!
  9. Köret nem fontos hozzá, hiszen a hal mellett lévő zöldségek már önmagukban megfelelőek (de én pároltam hozzá egy kevés brokkolit és spárgát). Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3417
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fahéjas Kávé 20 recept

A tegnapi napon vendégek jöttek hozzánk! Végre megvendégelhettük Apósomat és Anyósomat! Eleddig mindig mi mentünk hozzájuk vasárnapi ebédre, de most Tímea kitalálta, hogy tehermentesítünk (ha már én úgyis szeretek főzni), és nálunk lesz az ebéd. Na lett is bennem para!! Nem kicsi, hiszen Apósom vendéglátós, aki már valószínűleg nagyon-nagyon sok finom kaját látott, evett. Én meg a kis kezdetleges tudományommal próbálkozom. :-) A másik pedig, hogy én ugyebár nem a szokásos pöriket meg rántott husikat készítem! Na mindegy, vágjunk bele, egyszer élünk. :-) És elkezdődött, hogy mit is lehetne felszolgálni, ami megütheti a színvonalat, és mindenkinek meg is felel, mármint hogy legalább megkóstolja! Hát pár dolgot kilőttünk gyorsan, mint pl. a spenótos csirke vagy a pisztáciás töltött bárány. Végül arra jutottunk, hogy legyen hal! Ez a könnyen és gyorsan elkészíthető kis finomság lett a nyertes! Azt az elkészítési módot írom le, ami eredetileg szerepel, nem konkrétan, amit én készítettem, mert az szerintem szebben mutat, de sajnos idő hiányban szenvedtem, így nem tudtam így elkészíteni!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezeket a zöldségeket és virágokat ültessük áprilisban

Ahogy beköszönt a kellemes tavaszi időjárás, úgy szaporodnak meg kinti teendőink is. Ha szabadidőnk nagy részét az udvaron szeretnénk tölteni, amint beköszönt a meleg, akkor most álljunk neki a kerti munkálatoknak, hogy később gyönyörködhessünk bimbózó virágainkban és zöldellő növényeinkben. ezeket ültessük el áprilisban.

Mucsi Blanka

„Mindig arra buzdítom az embereket, hogy az ő esküvői tortájuk...

A rögtön felismerhető, különleges színekben pompázó, szabályos mértani formájú torták mellett egy ideje izgalmas desszertválogatások is készülnek az Egy csipet torta műhelyében. Bár a tavalyi év és a járványhelyzet nem kedvezett az esküvőknek és a rendezvényeknek, az ünnepi torták és a sütisdobozok iránt most minden eddiginél nagyobb az érdeklődés. Horváth Alexandra, a tortaműhely alapítója az őszi esküvők varázsáról, az inspiráció forrásairól és a sütés terápiás hatásáról is mesélt.

Chilembu Krisztina

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.