r
Nosalty Logó

Baroness ájult imámja

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Baroness konyhája
Baroness ájult imámja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 576 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1150 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    863 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 576 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    77.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2591.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    1726 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 1150 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1125 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt megmossuk, a szárát levágjuk, elfelezzük és kockásra beirdaljuk. Sóval bedörzsöljük és állni hagyjuk. A csirkemellet kockázzuk, kakukkfűvel, oregánóval, fahéjjal és pici sóval 1 evőkanál olívaolajon lepirítjuk.
  2. A padlizsánról lecsöpögtetjük a kiengedett sós levét, mindkét felét megkenjük 1-1 evőkanál olívaolajjal. Megszórjuk aprított petrezselyemzölddel, turbolyával, tárkonnyal és pirított-szárított hagymával. 15 percig alsó-felső sütéssel elősütjük. A sütés után a belsejüket lenyomjuk egy evőkanál hátával.
  3. Az így keletkezett mélyedésbe belekanalazzuk a húst. A tetejére locsoljuk a paradicsompürét, reszelt sajttal megszórjuk és további 5-7 perc alatt összesütjük. Tetszés szerint zöldsalátával és/vagy kuszkusszal tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 918
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baroness ájult imámja
Baroness konyhája 89 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

9 ázsiai leves, amit ha megkóstolsz, szerelmes leszel

Temérdek rizs- vagy üvegtészta esetleg udon- vagy göndör búzatészta, megannyi különleges fűszer, a magyar konyha számára szokatlan feltét és ízvilág. Az ázsiai levesek annyira finomak és addiktívak, hogy nem csoda, hogy jó ideje megőrül értük a világ!

Nosalty

További cikkek