Rózsalekvár

Ezen a képen: Rózsalekvár

Leírás

A rózsa virága számos módon felhasználható a konyhában, már az ókori rómaiak is szívesen készítettek belőle olajat, illatos vizet, sőt édességeket is. Egyes rózsafajták szirma rendkívül ízletes, így akár még lekvárt is készíthetünk belőlük. Az alaposan megtisztított szirmokat vízzel, cukorral, citrom levével megfőzzük. A rózsalekvárt ízlés szerint fűszerezhetjük fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával, illetve kardamommaggal. A rózsalekvárt dzsemfixxel (esetleg tortazselével) sűríthetjük. A lekvár felhasználása előtt mindenképpen várjunk néhány napot, hogy alaposan összeérhessenek az ízek. A rózsalekvárt ehetjük magában, kenyérre kenve, illetve felhasználhatjuk édes sütemények, desszertek készítéséhez is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

Címlapról ajánljuk

További cikkek