r
Nosalty Logó

Zöldbabos húsos pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Zöldbabos húsos pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Összesen 704 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Összesen 2819 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Összesen 199 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1325.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    736 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    542 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 704 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.8 g

Zsír

  • Összesen
    126.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5302 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1432 mg
  • Nátrium
    2946 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    681 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    724 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    523 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    2166 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2505 micro
Összesen 2819 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Töltelékhez:

Elkészítés

Tésztához:

  1. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát 1 evőkanál zsíron szalmasárgára sütjük.
  2. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a húst, és fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés vizet aláöntve 1 órán át pároljuk.
  3. Az apróra vágott zöldbabot enyhén sós vízben puhára pároljuk, leszűrjük és összekeverjük a megfőtt hússal.
  4. Amíg a húsunk párolódik, elkészítjük a tésztát.

Töltelékhez:

  1. Élesztőt a tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a megolvasztott vajat és a sót.
  2. Alaposan összegyúrjuk, letakarjuk, és 30 percig pihentetjük.
  3. A piteformát kikenjük vajjal, meghintjük liszttel, és a tészta felét elsimítjuk benne.
  4. Megszórjuk zsemlemorzsával, majd az összekevert, húsos, zöldbabos tölteléket egyenletesen elterítjük rajta.
  5. A tészta másik felével beborítjuk, villával több helyen megszurkáljuk, és felvert tojásfehérjével megkenjük.
  6. Előmelegített sütőben (180 fokon) megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5373
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 22.

Ajánló

Melegen tálalva, tejfölt kínálhatunk hozzá. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Ízletes, laktató egytálétel.

Hozzávalók

Tésztához:

Töltelékhez:

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?