r
Nosalty Logó

Barackos-túrós charlotte Nikitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos-túrós charlotte Nikitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskótatekercs készítése

Barackos-túrókrém készítése

Összesen 307 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskótatekercs készítése

Barackos-túrókrém készítése

Összesen 3083 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskótatekercs készítése

Barackos-túrókrém készítése

Összesen 189 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.3 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    95 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 307 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152 g

Zsír

  • Összesen
    134.6 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6242.7 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    812 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    1975 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.4 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    949.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    1201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1962 micro
Összesen 3083 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.8 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Piskótatekercs készítése

Barackos-túrókrém készítése

Elkészítés

Piskótatekercs készítése

  1. Piskótatekercs elkészítése:
  2. 4 tojásos piskótát készítünk (35x25 cm tepsihez elegendő).
  3. A tojások sárgáját 2 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd hozzáadunk4 csapott evőkanállisztet, egy késhegynyi sütőport, valamint fél deci vizet, és alaposan kikeverjük.
  4. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd először a felét a tojássárgás-lisztes tésztához keverjük, a másik felétpedig már óvatosan, nagy mozdulatokkal adjuk a tésztához, hogy a hab ne törjön össze.
  5. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a sütőpapírral bélelt tepsiben, és kb. 10-12 perc alatt megsütjük. Vigyázni kell, hogy ne száradjon ki a piskótánk, ne süssük túl, mert akkor nem tudjuk majd feltekerni!!
  6. ​A megsült piskótát még melegen megkenjük a baracklekvárral, és szorosan feltekerjük. Ha teljesen kihűlt, akkor egy jó éles késsel kb. 1cm-es szeletekre vágjuk, és ezekkel a szeletekkelbéleljük ki a formát.
  7. Két piskóta ilyen piskótatekercsre lesz szükségünk.
  8. Barackos-túrókrém elkészítése:
  9. A tejszínből habfixálóval kemény habot verünk.
  10. Az 500 g túrót bormixerrel 'pürésítjük', majd hozzákeverjük a tejszínhabot, a cukrot,a baracklekvárt és a leírás szerint elkészített zselatint.
  11. Összeállítás:
  12. A formánkat kibéleljük a piskótatekercs szeletekkel, megtöltjük a túrókrémmel, lefedjük piskótatekercs szeletekkel, majd 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  13. Ha letelt a 4 óra, tortatálcára fordítjuk, és már készen is van a tortánk.
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 174
  • Össznézettség: 161227
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyed, hideg édesség.:) Ebben a nagy melegben tökéletes desszert lehet.:) Érdemes házi lekvárt használni, sokkal finomabb süteményt kapunk vele.;)

Hozzávalók

Piskótatekercs készítése

Barackos-túrókrém készítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!