r
Nosalty Logó

Erdei gyümölcsös joghurt bomba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintia
Erdei gyümölcsös joghurt bomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótaroládhoz

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 1179 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótaroládhoz

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 4714 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótaroládhoz

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 220 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    69.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.3 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    459 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 1179 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92.1 g

Zsír

  • Összesen
    278.4 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2772.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1074 mg
  • Nátrium
    832 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.1 g
  • Cukor
    307 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    624.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    967 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1479 micro
Összesen 4714 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 220 Kcal

Hozzávalók

A piskótaroládhoz

A töltelékhez

A krémhez

Elkészítés

A piskótaroládhoz

  1. Előmelegítjük a sütőt. A gáztepsit kibéleljük sütőpapírral.
  2. Elkészítjük a csíkos piskótaroládot: a tojásfehérjét habbá verjük, a sárgákat cukorral, sóval habosra keverjük, majd hozzácsurgatjuk az olajat. A fehérjehabra öntjük a cukros tojássárgáját, rákanalazzuk a lisztet és egy lyukas fakanállal, óvatosan összeforgatjuk. A tésztát megfelezzük, egyik felébe kakaóport és rumot keverünk. Külön nyomózsákba töltjük a kétféle tésztát. A sütőpapírral bélelt tepsi egyik oldalánál indulva, a sárga tésztából egy csíkot húzunk. Ugyanakkora helyközt hagyunk, mint amilyen vastag a piskótacsík és egy újabb csíkot nyomunk. Így folytatjuk mindaddig, amíg a tepsi másik oldalára érünk. A közöket kitöltjük a kakaós piskótatésztával. Sütőbe toljuk, középső fokozaton 30 perc alatt készre sütjük.
  3. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a joghurtkrémet: a zselatint elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a gyümölcsjoghurtot, a citrom reszelt héját és felmelegítjük. Forralni nem szabad! Hűlni hagyjuk. Ezután hozzákeverjük a habtejszínt és a krémet hűtőbe tesszük.
  4. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e piskóta. Egy konyharuha segítségével, még melegen feltekerjük úgy, hogy a csíkok hosszanti irányban fussanak a roládon. Hűlni hagyjuk.
  5. Miután kihűlt a piskóta, kigöngyöljük, eltávolítjuk róla a sütőpapírt. Megkenjük málnalekvárral, visszatekerjük és vékonyan felszeleteljük.
  6. Frissen tartó fóliával borítunk egy tálat, az oldalát kibéleljük piskótaszeletekkel. Megtöltjük a joghurtkrémmel, végül ráegyengetjük az ízlésünk szerint cukrozott gyümölcsöt. A maradék piskótaszeletekkel borítjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  7. Tálalás előtt tortatányérra borítjuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 114355
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Erdei gyümölcsös joghurt bomba
Szintia 89 recept

Ezt a tortát még Erzsébet napra készítettem az Anyukámnak!

Hozzászólások (32)

Törölt felhasználó

Szia! Ne haragudj, de mi az a gáztepsi? Mimi

Szintia

Kedves Mimi! A gáztepsi a gázt?zhelyhez kapott nagy lapos tepsi! Az enyém 40x40 cm-es!:)

Törölt felhasználó

El sem hiszem az els? zselatinos sütim ami egyben maradt, bár tegnap kétkedve méregettem, hogy tényleg meg fog ez szilárdulni? Sajnos nekem a piskóta kevésnek bizonyult, de majd legközelebb ügyesebb leszek. Alig várom, hogy végre este legyen és megkóstoljuk..:) Nagyon szépen köszönöm ezt a látványos receptet...

Szintia

Én köszönöm, hogy elkészítetted kedves Nagi!;)

Törölt felhasználó

Apósom születésnapjára kerestem valami izgalmas tortát, amit a kisgyerekek is megehetnek (11, 20, 27 hónaposak az unokák) és mégis finom és mutatós! Ahogy elolvastam a receptet tudtam ez lesz az, csak hát az aprómagvas gyümik nem nagyon jók még, így kicsit átalakítottam, és barackos bombát csináltam bel?le! Hát valami isteni finom lett, és a 27 hónapos kisfiam is aki rendkívül válogatós sütik terén, nem gy?zte enni, enni és enni.... :) Pillanatok alatt elfogyott, és az külön élmény volt, hogy anyósomnak leesett az álla hogy ezt én csináltam ;) Köszönöm a receptet, kés?bb biztos ki fogom próbálni az erdei gyümis változatot is!!!!

Szintia

Nagyon örülök a sikerednek Csilka!:))

Törölt felhasználó

Ez a suti egyszeruen csodas. 14 vagyok es most "tanulok", de ez a suti meg nekem is sikerult egyszeruen fantasztikus! Karacsonyra keszitettem el es a csalad alig hitte el, hogy ezy en csinaltam. Nagyon finom volt. En dupla adagot keszitettem, hogy jusson mindenkinek es erdei gyumolcs helyett fayasztott ribizlit es meggyet tettem bele es igy is fenseges! Habar, amikor osszeraktam, kicsit folyos volt es nem voltam benne biztos hogy megkemenyedik a krem, de reggelre tokeletes lett! Koszonom ezt a jo receptet! :))

Szintia

Nagyon-nagyon örülök a sikerednek, ügyes vagy!:))

Törölt felhasználó

Szia! Meg szeretném sütni a lányom szülinapjára ezt a tortát. Nagyon jónak t?nik a recept mi imádjuk a gyümölcsös joghurtos sütiket. Egy kérdésem azonban lenne! A habtejszint csak úgy belekeverted vagy felverted habnak el?tte? Lehet ez csak nekem probléma? :-) Válaszodat el?re is köszönöm!

Szintia

A habtejszínt nem kell habbá verni, csak hozzáönteni a joghurtkrémhez!;) Sok sikert a tortához, a lányodnak pedig sok-sok Boldog Születésnapot Kívánok!:)) Szintia

Törölt felhasználó

Szia Szintia! Köszönöm szépen a jókívánságokat Barbi nevében is! No meg a gyors választ! A torta ma éjszaka készül, ugyanis holnap lesz a nagy nap!:-) A Kapuciner bomba volt az els? sütim amit err?l az oldalról sütöttem. Annyira elnyerte Barbara napkor (december 4.) mindenki tetszését, hogy azóta már most fogom harmadszor megsütni! A vakondtúrást is kipróbálom hétvégére a vendégeknek! Naggyon jó receptjeid vannak gratulálok!!! Anikó

Szintia

Köszönöm Anikó, drága vagy!:) Ezek után a Vakondtúrás tortát a kisujjadból kirázod! Az tényleg egyszer?, mégis nagyon látványos és könnyed, finom torta!;) Eszembe jutott még valami a Gyümölcsjoghurtos tortával kapcsolatban! Javaslom, miután elkészült a joghurtkrém, keverd bele a gyümölcsöt! (Köztünk szólva, én is így akartam!;)) Sokkal finomabb, mert egyenletesen vegyül a fanyar gyümi az édes krémbe, valamint a szeletek látványa sem lesz utolsó!;)) Sok sikert még egyszer!:)

Törölt felhasználó

Szia Szintia! Köszönöm a tanácsokat! A torta elkészült már alig várom az estét, hogy odaadjam. Az üzidet csak most olvastam úgyhogy a gyümi maradt az alján, de én eperb?l csináltam és így remélem nem lesz fanyar. Mindenesetre a krém isteni lett. Az a kóstolgatós fajta vagyok a konyhában. :-) Biztosan megcsinálom még többször is! Majd a következ?t a tanácsaid szerint! Anikó

Törölt felhasználó

Szia Nagyon látványos ez a bomba torta.Férjemnek készülök megsütni a születésnapjára ami 17-én lesz. A kérdésem az lenne (még csak kezd? sütöget? vagyok), hogy a Horváth Rozi féle zselatint lehet másmilyennel is helyettesíteni? Mégcsak 1-szer volt dolgom zselatinnal, és ilyen fajtát nem látok soha sehol. köszönöm el?re is Iza

Szintia

Természetesen lehet másikkal helyettesíteni. Azt kell csak megnézni a zselatinpor tasakján, hogy mennyi folyadékhoz elegend?!;) Sok sikert! Szintia

Törölt felhasználó

Nemrég megcsináltam a férjemnek, volt ámulás-bámulás olyan szép lett, és az ize isteni lett:)Végül is kaptam Horváth Rozisat.Köszönöm a receptet!

Szintia

Nagyon örülök a sikerednek Iza!:)) Szintia

Törölt felhasználó

Hétvégén megcsináltam a kislányom els? születésnapjára. Mindenképp valami könny? tortát szerettem volna neki, amib?l ? is sokat ehet. Én is barackos változatban készítettem el, mert az inkább neki való. Kicsit aggódtam hogy összeáll-e, mert csak egy zselatin fix nev? porom volt, (és itt Angliában nem kapni ilyen fajta zselatint) de végül összeállt és nagyon nagyon finom lett. A kislányomnak lett egy kis tortája bel?le, amire majdnem az összes piskótát elhasználtam, a többit meg az edényben hagytam és tetejére tettem a maradék piskótát. Ez a süti fogyott el a leghamarabb, pedig még sok más finom tortát is készítettem. :) A férjem szerint hasonlít az íze az otthoni krémtúróhoz, amit nagy kedvenc szintén. Máskor is elkészítem. Remélem találok hozzá valamilyen megfelel? zselatinport! Csak ajánlani tudom!

trixi0313

Én is elkészítettem össze is állt szépen...csak a piskótával vannak problémáim mert nem jött fel...miért? Ha tudtok segítsetek...így egy kicsit vékony piskótából készült el :-)))

Szintia

Szia Trixi! Szándékosan hagytam ki a süt?port a receptb?l, valahol azt olvastam, hogy a piskótaroládhoz nem kell a piskótának feljönni. Kipróbáltam és én szeretem így! Ha teszel bele egy csomag süt?port, szépen feljön a piskótád, készítheted úgy is! Szintia

trixi0313

Köszönöm a gyors választ,ki fogom próbálni süt?porral is...:-)))

Törölt felhasználó

Én is kinéztem ezt a tortát, apósomnak szeretném megcsinálni szülinapjára:) Nagyon jól néz ki! :) Múltkor elkészült a csokimousse-gesztenyemousse torta, nagyon jó lett! Mindenki csak ámult-bámult, hogy milyen jól néz ki!:) Máskor is meg fogom csinálni! Olvastam a kommenteket, annyit hozzáf?znék a piskótás dologhoz, hogy sosem rakok süt?port a piskótába. Ha jól fel van verve, akkor anélkül is fel kell jönnie. Legalábbis nekem eddig mindig sikerült. Persze ha kicsit kevesebb a tészta atepsiben akkor biztos nem lesz olyan magas a tészta, de piskótatekercsnél ez nem gond, hiszen ha túl vastag lesz akkor nehéz feltekerni. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom:) Az oldal remek, ha torta vagy süti kell, mindig itt nézek körül! Gratulálok hozzá!:)

Szintia

Köszönöm Thani!:)

Törölt felhasználó

Hétvégén megcsináltam a tortát apukám szülinapjára! Isteni finom lett,egyb?l el is fogyott. Nagyon köszönöm,tuti recept! Jöhet a vakondtúrás...:) Üdv.: Petra

Törölt felhasználó

Sziasztok! A kérdésem az lenne, kb mekkora átmér?j? tálat béleltek ki a tésztával? és az milyen mély?

Törölt felhasználó

Helló!Ilyen tortát szeretnék készíteni a 20. születésnapomra, és az lenne a kérdésem hogy a tál amibe a piskótát meg a krémet kell tenni,mekkora?félek h nem fogom eltalálni a méretet és nem lesz jó az egész...

Hozzávalók

A piskótaroládhoz

A töltelékhez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek