Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos mini pite

Barackos mini pite
Barackos mini pite
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismételten egy kiváló variáció az "Egyszerű pite tészta" receptemre. Mutatós kis sütemények piknikekre az őszibarack szezonban. Az én pitém tölteléke azért lett zöld színű, mert amikor készítettem, csak zöld színezésű mandulaaromám volt itthon.

hozzávalók / 4 adag

Alaptészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Alaptészta

  1. Egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral, majd hozzáadjuk a margarint. Alaposan összedolgozzuk, míg morzsa állagú keveréket kapunk. (Jó, hogyha a tésztában borsó nagyságú margarin darabkák maradnak.)
  2. Ezt követően elkezdjük adagolni evőkanalanként a hideg vizet. Akkor jó a tésztánk állaga, ha egy kis adag tésztát összenyomva összeáll. Abban az esetben, ha a tészta nem áll össze, tovább adagoljuk a vizet. Azonban a túl sok víztől a tészta kemény lehet.
  3. A morzsás állagú tésztát egy nyújtódeszkára öntjük, és egy gombócot formálunk belőle, arra figyelve, hogy a tésztát nem gyúrhatjuk. A tésztánk akkor lesz jó, ha apró margarin darabkák még látszódnak benne.
  4. A gombócot egy kis liszttel hintjük le, és folpackba tekerjük. Minimum 1 órát a hűtőbe kell helyezni, az ideális azonban az, ha egy éjszakát ott tölt.

Töltelék

  1. A barackokat meghámozzuk és felszeleteljük. Majd citromlevet nyomunk rá, hozzáadjuk a vanília és mandulaaromát. Jól összeforgatjuk.
  2. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a cukrot, a fahéjat, a sót és a szerecsendiót. Majd rászórjuk a barackos keverékre, és jól összekeverjük. Lassú tűzön összefőzzük, majd hűlni hagyjuk.
  3. A muffin sütőket kibéleljük a kb. 1 cm vastagságúra nyújtott, karikákra szaggatott tésztával. Megtöltjük a kihűlt barackos kompóttal.
  4. A tetejét megfelelő mérető tésztakarikákkal fedjük be, és apró lyukakat vágunk a tészta tetejére, ahol a gőz távozhat. Ahol a két tészta széle összeér, villával nyomkodjuk össze. A pitéket tetszés szerint rácsozhatjuk is, illetve egyéb módon díszíthetjük.
  5. A sütőt előmelegítjük 250 fokra, és 10 percig ezen a hőfokon sütjük. (Ekkor a piték tetejét lekenjük egy tojássárgájával.) Majd levesszük a hőfokot 200 fokra, és további 15 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 319
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

barackos pite, vaníliás-barackos pite

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1241
finomliszt 2.5 bögre
margarin 250 g
1 teáskanál
cukor 1 teáskanál
víz 4 ek
őszibarack 10 közepes db
citromlé 1 citromból nyert
mandulaaroma 5 csepp
vaníliaaroma 1 teáskanál
szerecsendió 1 teáskanál
fahéj 2 teáskanál
cukor 1 bögre
finomliszt 0.75 bögre
1 csipet