Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körtés-barackos pite

Körtés-barackos pite
Körtés-barackos pite
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pite kísérleteim egyik eredménye lett.

hozzávalók / 8 adag

Linzer tészta

Töltelék

Sütés

Szólj hozzá!

elkészítés

Linzer tészta

  1. Az alapanyagokat összedolgozzuk egyneművé. FONTOS az arány 3:2:1 liszt, vaj, cukor.

Töltelék

  1. A körtét tisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
  2. A barackot diónyi darabokra daraboljuk, az aszalt szilvát vékony csíkokra vágjuk.
  3. A citromhéjat lereszeljük, a levét rányomjuk, cukorral az egészet összekeverjük.

Sütés

  1. Formába kinyújtjuk a tészta felét. 180 C fokon sütjük 10 percig.
  2. Kihűtjük, és a tölteléket beletesszük.
  3. A tészta másik felét ráhelyezzük, és villával több helyen átszúrjuk, hogy a sütés közben keletkezett gőzök távozni tudjanak.
  4. A tojást felverjük, és lekenjük a tésztát.
  5. 180 C fokon 35 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x35x4 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 893
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Friedrich Antal

Mióta szakács: 2010.02.08.
77 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsös pite, lepény, barackos lepény körtével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

521
finomliszt 30 dkg
vaj 20 dkg
cukor 10 dkg
tojás 1 db
1 csipet
körte 3 közepes db
sárgabarackbefőtt 25 dkg
aszalt szilva 10 dkg
nádcukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
vaníliaaroma 1 kávéskanál
fahéj 5 g
tojás 1 db