Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos galette

Barackos galette
Barackos galette
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ropogós tészta, rusztikus külső, egyszerű elkészítés: ez a galette, azaz a francia pite. A legfinomabb langyosan, egy gombóc vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:

A töltelékhez:

Azon kívül:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk, ha szükséges, adunk hozzá 2-3 ek hideg vizet. Fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát átgyúrjuk, 6 egyenlő részre osztjuk, golyókká formázzuk, majd lisztezett munkalapon kb. 15 cm-es átmérőjű köröket nyújtunk.
  3. A barackot megmossuk, kimagozzuk, négybe vágjuk. A cukrot elkeverjük a keményítővel, a tésztakörökre szórjuk. A barackot elosztjuk a tésztalapokra. A lekvárt felmelegítjük, majd egy ecsettel a barackokra kenjük. A tésztaszéleket körben a barackra hajtjuk, enyhén rányomkodjuk.
  4. A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A széleit megkenjük a tejjel elkavart tojássárgájával. A galetteket megszórjuk mandulapehellyel.
  5. Betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 35 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 918
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sárgabarackos pite, barackpite

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evibus
evibus Sun, 2017-06-25 21:06

FFúúú! Ez nagyon finom! Másik gyümölccsel is kipróbálom.

532
vaj 130 g
porcukor 75 g
finomliszt 200 g
mandula 75 g
tojás 1 db
1 csipet
sárgabarack 600 g
cukor 2 ek
étkezési keményítő 2 evőkanál
sárgabarackdzsem 2 ek
tojássárgája 1 db
tej 1 ek
mandulapehely 2 ek