r
Nosalty Logó

Barackos galette

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Barackos galette
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Azon kívül:

Összesen 532 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Azon kívül:

Összesen 3185 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Azon kívül:

Összesen 250 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1055 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 532 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    166.5 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2019.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    989 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    382.7 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    592.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1579 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1024 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    6331 micro
  • β-crypt
    591 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    996 micro
Összesen 3185 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    499 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 250 Kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Azon kívül:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk, ha szükséges, adunk hozzá 2-3 ek hideg vizet. Fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát átgyúrjuk, 6 egyenlő részre osztjuk, golyókká formázzuk, majd lisztezett munkalapon kb. 15 cm-es átmérőjű köröket nyújtunk.
  3. A barackot megmossuk, kimagozzuk, négybe vágjuk. A cukrot elkeverjük a keményítővel, a tésztakörökre szórjuk. A barackot elosztjuk a tésztalapokra. A lekvárt felmelegítjük, majd egy ecsettel a barackokra kenjük. A tésztaszéleket körben a barackra hajtjuk, enyhén rányomkodjuk.
  4. A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A széleit megkenjük a tejjel elkavart tojássárgájával. A galetteket megszórjuk mandulapehellyel.
  5. Betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 35 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4821
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós tészta, rusztikus külső, egyszerű elkészítés: ez a galette, azaz a francia pite. A legfinomabb langyosan, egy gombóc vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal.

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Azon kívül:

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek