Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos cobbler

Barackos cobbler
Barackos cobbler
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van 2 nektarin és 3 őszibarackfánk, így ilyenkor augusztusban elég sok barackunk van. Gondoltam, a változatosság kedvéért sütök is belőle valamit. Még tavasszal lettem figyelmes egy tévéműsorban a cobbler-ra, aztán a neten utánanézve találtam is egy jó receptet. A tészta onnan van, a gyümölcsrész saját ötlet. De a cobbler bármilyen gyümölcsből elkészíthető, nagyon finom és egyszerű süti.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kerek piteformát kivajazunk. A sütőt 175-180 fokra bemelegítjük.
  2. A barackokat megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk, és szépen, egyenletesen elrendezzük a formában. (Én megszórtam két marék szeletelt mandulával is, de ez el is hagyható.)
  3. Összekeverjük az étkezési keményítőt, a 3 ek barna cukrot és a vanília kikapart belsejét, és ezt egyenletesen a gyümölcsre szórjuk.
  4. A tésztához robotgéppel összekeverjük a lisztet, cukrot, sütőport, vajat, tojást, tejszínt és a sót. Elég lágy tészta lesz. Annyira kell összeállnia, hogy kézzel gombócokat tudjunk formázni belőle.
  5. A diónyi gombócokat a gyümölcsre tesszük. Nem kell mindenhol befedni a tésztával, sütés alatt úgyis terül a tészta, de az se baj, ha a végén egy kis karamellizálódott gyümölcs kikandikál. :)
  6. A tetejét még megszórjuk az 1 evőkanál barna cukorral, majd fél óra alatt aranybarnára sütjük. Igazán szép szeleteket nem lehet vágni belőle, de a íz kárpótol a külalakért.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 035
elküldve: 2
receptkönyvben: 43
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Titi75

Mióta szakács: 2013.03.16.
5 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös süti, barackos pite, őszibarackos-nektarinos pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

770
őszibarack 60 dkg
mandulapehely 30 g
étkezési keményítő 2 evőkanál
barna cukor 3 púpozott ek
vanília 1 db
finomliszt 25 dkg
cukor 5 dkg
vaj 10 dkg
tojás 1 db
habtejszín 1.5 dl
1 csipet
sütőpor 1 csomag