r
Nosalty Logó

Bao dim sum, a darált hússal töltött kínai gőzbatyuk

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nosalty
Bao dim sum, a darált hússal töltött kínai gőzbatyuk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 622 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 2482 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 166 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2066.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    1440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1640 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 622 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8266.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1622 mg
  • Nátrium
    5759 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    819.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    768 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6560 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1529 micro
Összesen 2482 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    165 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókat egy nagy keverőtálban összekeverjük és alaposan kidagasztjuk.
  2. Letakarva, meleg helyen, egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát enyhén lisztezett gyúródeszkán kicsit átgyúrjuk, majd két vastagabb hengert készítünk belőle, és azonos méretű kis darabokra vagdossuk őket.
  4. Kézzel formázzunk belőlük kis tallérokat, majd sodrófa segítségével készítsünk vékony korongokat. Fontos, hogy a lapok peremrésze valamivel vékonyabb legyen, középen pedig maradjon egy kis "tésztadomb". (Erre kerül majd a töltelék, mert ez vastagabb, és így nem ázik el a tészta.)
  5. Vegyük a tenyerünkbe a tésztakorongokat és helyezzünk 1 evőkanálnyi tölteléket a tészta közepére, majd a tészta szélénél fogva, körben, egy irányba haladva csippentsük össze úgy, hogy kis batyukat kapjunk belőlük.
  6. Miután elkészültek a batyuk, tegyünk fel egy lábasban vizet forrni, majd helyezzük rá a bambusz gőzölőt. A gőzölő minden szintjének aljára vágjuk egy-egy kis darab sütőpapírt, hogy a baók ne ragadjanak le párolás közben.
  7. Nagyjából negyedóra párolás után elkészülnek a batyuk, ennyi idő kell ahhoz, hogy kívül-belül átpárolódjanak, kissé megnőjenek és szaftosak maradjanak. Szójás mártogatóssal tálaljuk.

Töltelék

  1. A hozzávalókat késes aprítóban ledaráljuk: először a zöldségeket, majd a rákot, végül a darált húst is. Fűszerezzük be, majd hagyjuk hűtőben állni, amíg megkel a tészta.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 78
  • Össznézettség: 8793
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 24.

Receptkategóriák

A baozi, vagy bao, a kínai konyha egyik népszerű fogása. Élesztős, kelt tésztabatyukról van szó, amiket változatos töltetlékekkel tömnek meg, majd bambusz párolóban készre gőzölnek. A töltelék és az elkészítés módja is sokféle módon variálható, mi most hagyományos módon garnélarák és darálthús keverékével töltöttünk meg a batyukat. Ezeknek az isteni, puha és szaftos gőzbatyuknak senki nem tud majd ellenállni, próbáljátok ki!

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!