r
Nosalty Logó

Narancshabos batyu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Feenuee
Narancshabos batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1165 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4659 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 316 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 1165 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.7 g

Zsír

  • Összesen
    150.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2638.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1238 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    717.1 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1488 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    653 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1409 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    932 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    904 micro
Összesen 4659 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 316 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyítjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Ha az élesztő felfutott, nagy kelesztőtálban a lisztekkel, sóval, margarinnal, tejföllel és 2 tojás sárgájával könnyű tésztává gyúrjuk.
  3. Meleg helyen körülbelül egy órát kelesztjük.
  4. Ha a tészta megkelt, átdagasztjuk és még egy kicsit pihentetjük.
  5. Addig a 2 tojás fehérjét kemény habbá verjük, a végén hozzáadjuk a narancslekvárt.
  6. A tésztát kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepébe evőkanálnyi habot teszünk, majd a sarkokat lazán ráhajtjuk (mert a hab sülés közben megnő), és szorosan összecsípjük, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.
  7. A batyukat felvert egész tojással kenjük, megszórjuk egy kevés barnacukorral és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3342
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 06.

Ajánló

Eper-, vagy baracklekvárral is nagyon finom. A következő alkalommal pedig áfonyával fogom készíteni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Feenuee 20 recept

A lekvárhab ötlete Nagymamámtól származik, így igazán könnyű lesz a töltelék. Ebből a mennyiségből körülbelül 25 nagyobb batyu lesz.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Lekvárhab!.......hmmmm......mindig lehet itt tanulni valami okosat!!! :)))) Mentettem, köszönet a receptért!

Címlapról ajánljuk

További cikkek