r
Nosalty Logó

Narancshabos batyu

Feenuee
Narancshabos batyu
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1165
Kalória
25.4g
Fehérje
179.3g
Szénhidrát
37.6g
Zsír
73.7g
Víz
138g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
42.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1165 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4659 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    179.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 1165 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.7 g

Zsír

  • Összesen
    150.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2638.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1238 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    717.1 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    294.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1488 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    653 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1409 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    932 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    904 micro
Összesen 4659 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 316 kcal

Elkészítés

  1. A tejet meglangyítjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Ha az élesztő felfutott, nagy kelesztőtálban a lisztekkel, sóval, margarinnal, tejföllel és 2 tojás sárgájával könnyű tésztává gyúrjuk.
  3. Meleg helyen körülbelül egy órát kelesztjük.
  4. Ha a tészta megkelt, átdagasztjuk és még egy kicsit pihentetjük.
  5. Addig a 2 tojás fehérjét kemény habbá verjük, a végén hozzáadjuk a narancslekvárt.
  6. A tésztát kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepébe evőkanálnyi habot teszünk, majd a sarkokat lazán ráhajtjuk (mert a hab sülés közben megnő), és szorosan összecsípjük, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.
  7. A batyukat felvert egész tojással kenjük, megszórjuk egy kevés barnacukorral és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A lekvárhab ötlete Nagymamámtól származik, így igazán könnyű lesz a töltelék. Ebből a mennyiségből körülbelül 25 nagyobb batyu lesz.

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...