Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancshabos batyu

Narancshabos batyu
Narancshabos batyu
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lekvárhab ötlete Nagymamámtól származik, így igazán könnyű lesz a töltelék. Ebből a mennyiségből körülbelül 25 nagyobb batyu lesz.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Eper-, vagy baracklekvárral is nagyon finom. A következő alkalommal pedig áfonyával fogom készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyítjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Ha az élesztő felfutott, nagy kelesztőtálban a lisztekkel, sóval, margarinnal, tejföllel és 2 tojás sárgájával könnyű tésztává gyúrjuk.
  3. Meleg helyen körülbelül egy órát kelesztjük.
  4. Ha a tészta megkelt, átdagasztjuk és még egy kicsit pihentetjük.
  5. Addig a 2 tojás fehérjét kemény habbá verjük, a végén hozzáadjuk a narancslekvárt.
  6. A tésztát kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepébe evőkanálnyi habot teszünk, majd a sarkokat lazán ráhajtjuk (mert a hab sülés közben megnő), és szorosan összecsípjük, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.
  7. A batyukat felvert egész tojással kenjük, megszórjuk egy kevés barnacukorral és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 300
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mióta szakács: 1970.01.01.
recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kelt tészta narancsos habbal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ruszkicsaj
Ruszkicsaj / Ruszkicsaj Tue, 2010-09-28 13:36

Lekvárhab!.......hmmmm......mindig lehet itt tanulni valami okosat!!! :)))) Mentettem, köszönet a receptért!

1165
finomliszt 50 dkg
rétesliszt 20 dkg
élesztő 5 dkg
tej 2 dl
cukor 10 dkg
margarin 15 dkg
tejföl 1 ek
1 csipet
tojás 3 db
narancslekvár 4 ek
barna cukor 1 ek