Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós táska másként

Túrós táska másként
Túrós táska másként
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sós calzone-t biztos sokan ismerik és szeretik. Egy kis csavarral készíthetünk túrós táskát édes pizzatésztából. 

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd meleg helyen hagyjuk duplájára kelni.
  2. Előmelegítjük a sütőt.
  3. Ha a tészta megkelt, akkor lisztezett munkafelületen kinyújtjuk, és kb. 8-10 cm-es köröket szaggatunk ki belőle.

A töltelékhez

  1. A töltelékhez a túrót ízesítjük egy kevés cukorral, és a citrom lereszelt héjával.

Elkészítés

  1. A tésztakörök közepére teszünk a töltelékből, rácsorgatunk 1 ek. lekvárt, félbehajtjuk, majd behajtogatjuk a szélét, ahogy a calzone-nál szokás.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a táskákat.
  3. Megkenjük tejjel a tetejüket, majd a 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
  4. Porcukorral megszórva kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 580
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

KonyhaMalacka

Mióta szakács: 2015.09.29.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós batyu, édes calzone, túrós táska, édes pizzatészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

555
finomliszt 35 dkg
porcukor 6 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
napraforgó olaj 4 ek
1 csipet
tej 2 dl
tehéntúró 25 dkg
porcukor 2 ek
citrom 1 db
lekvár/ dzsem 10 dkg
porcukor 3 ek